2022-12-08 16:15 || 1.0.0
 • Szolgáltatásaink
 • Árlista
 • Kedvezmények
 • Magunkról
 • Kapcsolat
 • Karrier
 • Telefon: (+36) 1 489-52-00 | E-mail: info@bhc.hu

  Gerinckontroll

  Jelen cikk 2022.02.21. előtt készült.

  Utolsó módosítás dátuma: 2023-08-28

  Gerinckontroll – Útmutató a gerinc eredetű fájdalmak megértéseshez, megelőzéséhez

  A Budai Egészségközpont Szakkórháza az Országos Gerincgyógyászati Központ napokban megjelent Gerinckontroll című kézikönyve az intézet betegoktatási programjának fontos mérföldköve. A könyv segítségével hazaviheti mindazt a tudásanyagot, amelyet a gyakorló gerincbetegnek tudnia kell, ha eredményesen akar megküzdeni a gerinc eredetű fájdalmak okozta kellemetlenségekkel.

  gerinckontroll-konyv
  gerincekontroll-beliv

  Intézményünk dolgozói számára mindig fontos volt, hogy megtanítsuk betegeinknek, hogyan tudják akár gyógytornával, életmódváltással enyhíteni a fájdalmukat, javítani az életminőségüket. Mindehhez elkerülhetetlen, hogy egy kicsit ők is szakértői legyenek a témának, ismerjék saját gerincük felépítését, működését. – vallja Dr. Ferenc Mária, osztályvezető főorvos reumatológus-fizioterápiás és mozgásszervi rehabilitációs szakorvos a könyv szerkesztője. Ezt a szisztematikus tanulást szolgálják a könyvben publikált szakmailag korrekt, ugyanakkor közérthető módon megfogalmazott információk, ábrák, rajzok.

  Az intézetben zajló betegoktatási program hatása számokban is kifejezhető, a hosszú távon mért vélemények azt jelezték, hogy a program elsajátítása után a betegek 70%-a változtatott életmódján, 68%-uknál nem tértek vissza a panaszok, 70%-ban csökkentették a fájdalomcsillapító gyógyszereket, és 90%-ban tartották fontosnak az ilyen jellegű oktatási metódust a gerincbetegségükkel való megküzdésükhöz. A tudás birtokában minden bizonnyal nagyobb biztonsággal előzhetjük meg a gerincbetegségeket, illetve gyógyulhatunk ki belőlük.

  Az Országos Gerincgyógyászati Központ betegoktatási programjára épülő könyvet mindazoknak ajánljuk, akik számára fontos önmaguk és családjuk gerincének védelme és a fájdalommentes élet.

  A könyv megvásárolható a XII. kerület Királyhágó u. 1-3. szám alatt működő Királyhágó kávézóban 4.800 forintért.

  Kapcsolódó videók


  Forduljon szakembereinkhez!

  A tízszeres Superbrands-díjas Budai Egészségközpontban három helyszínen több mint 300 neves szakorvos magánrendelését keresheti fel mintegy 45 szakterületen. A személyre szabott ellátásról képzett, hosszú ideje együtt dolgozó szakembergárda gondoskodik. 23 év tapasztalatait és csaknem 450.000 ügyfelünk visszajelzéseit figyelembe véve folyamatosan azon dolgozunk, hogy a hozzánk fordulók számára igényeik és idejük tiszteletben tartásával a lehető leghatékonyabban szervezzük meg a gyógyító tevékenységet.

  Hírlevél feliratkozás - Budai Egészségközpont