• Szolgáltatásaink
 • Árlista
 • Magunkról
 • Kapcsolat
 • Karrier
 • Telefon: (+36) 1 489-52-00 | E-mail: info@bhc.hu
  Cikkek
  2022-es cikkek
  2021-es cikkek
  2020-as cikkek
  2019-es cikkek
  2018-as cikkek
  2017-es cikkek
  2016-os cikkek
  2015-ös cikkek
  2014-es cikkek
  2013-as cikkek
  2012-es cikkek
  2011-es cikkek
  2010-es cikkek
  2009-es cikkek

  Gerinckontroll

  Gerinckontroll – Útmutató a gerinc eredetű fájdalmak megértéseshez, megelőzéséhez

  A Budai Egészségközpont Szakkórháza az Országos Gerincgyógyászati Központ napokban megjelent Gerinckontroll című kézikönyve az intézet betegoktatási programjának fontos mérföldköve. A könyv segítségével hazaviheti mindazt a tudásanyagot, amelyet a gyakorló gerincbetegnek tudnia kell, ha eredményesen akar megküzdeni a gerinc eredetű fájdalmak okozta kellemetlenségekkel.

  gerinckontroll-konyv
  gerincekontroll-beliv

  Intézményünk dolgozói számára mindig fontos volt, hogy megtanítsuk betegeinknek, hogyan tudják akár gyógytornával, életmódváltással enyhíteni a fájdalmukat, javítani az életminőségüket. Mindehhez elkerülhetetlen, hogy egy kicsit ők is szakértői legyenek a témának, ismerjék saját gerincük felépítését, működését. – vallja Dr. Ferenc Mária, osztályvezető főorvos reumatológus-fizioterápiás és mozgásszervi rehabilitációs szakorvos a könyv szerkesztője. Ezt a szisztematikus tanulást szolgálják a könyvben publikált szakmailag korrekt, ugyanakkor közérthető módon megfogalmazott információk, ábrák, rajzok.

  Az intézetben zajló betegoktatási program hatása számokban is kifejezhető, a hosszú távon mért vélemények azt jelezték, hogy a program elsajátítása után a betegek 70%-a változtatott életmódján, 68%-uknál nem tértek vissza a panaszok, 70%-ban csökkentették a fájdalomcsillapító gyógyszereket, és 90%-ban tartották fontosnak az ilyen jellegű oktatási metódust a gerincbetegségükkel való megküzdésükhöz. A tudás birtokában minden bizonnyal nagyobb biztonsággal előzhetjük meg a gerincbetegségeket, illetve gyógyulhatunk ki belőlük.

  Az Országos Gerincgyógyászati Központ betegoktatási programjára épülő könyvet mindazoknak ajánljuk, akik számára fontos önmaguk és családjuk gerincének védelme és a fájdalommentes élet.

  A könyv megvásárolható a XII. kerület Királyhágó u. 1-3. szám alatt működő Királyhágó kávézóban 1 800 forintért.

  Kapcsolódó videók