2022-12-08 16:15 || 1.0.0
  • Szolgáltatásaink
  • Árlista
  • Kedvezmények
  • Magunkról
  • Kapcsolat
  • Karrier
  • Telefon: (+36) 1 489-52-00 | E-mail: info@bhc.hu

    Fontos, hogy megértsük a beteg lelkét

    Jelen cikk 2022.02.21. előtt készült.

    Utolsó módosítás dátuma: 2022-03-18

    Ez a cikk több mint 2 éve frissült utoljára. Kérjük, olvasáskor vegye ezt figyelembe!

    Dr. Hidvégi Zsuzsanna bőrgyógyász szakorvos több évtizedes orvosi munkája során nagy emberi és szakmai tapasztalatra tett szert.  A legfontosabb értékekről és a páciensek megváltozott igényeiről vallott interjúnkban. 

    IMG_4345

    Miért a bőrgyógyászatot választotta szakterületérül?

    Az emberekkel való foglakozás, a másikon való segítés mindig irányadó szempont volt az életemben. Ezért jelentkeztem az orvosi egyetemre is. Az, hogy végül bőrgyógyász lettem, már praktikusabb szempontok miatt alakult így. Az egyetem alatt már megszületett a két gyerekem, ezért fontos szempont volt a szakirány választásakor, hogy olyan szakmát válasszak, amely családcentrikus. A bőrgyógyászat mellett szólt az is, hogy már gyerekkoromtól kezdve nagyon jó megfigyelő voltam, mindig nagyon ügyeltem a részletekre.

    Milyen igényeik vannak az európai és hazai pácienseknek a bőrgyógyászat területén?

    A saját szakterületemen belül az emberek egy része esztétikai problémák miatt fordulnak hozzám. Vannak, akik preventív szándékkal jönnek, és ez nagyon fontos, ez változás az előző húsz évhez képest. Összességében elmondható, hogy a páciensek igényei miatt megváltozott az orvoslás, ezért nekünk is másként kell viszonyulnunk hozzájuk. Fontos, hogy megértsük a lelküket, hogy tulajdonképp miért is jönnek el az orvoshoz. Ha valakinek esztétikai problémája van, akkor abban kell segítenünk.

    Milyen problémákkal fordulnak Önhöz a leggyakrabban a páciensek?

    Az elmúlt évtizedekben a szakterületem minden szegmensével foglalkoztam, amely a felnőtt járóbeteg szakellátásban előfordul. Leggyakrabban bőrdaganatok, ekcémaszemölcsök, fibrómák, anyajegyek, öregkori esztétikai problémák miatt kérik segítségemet, szakértelmemet.

    Milyen újdonságok vannak a bőrgyógyászati eszközök, kezelési módok területén?

    Az utóbbi évtizedben igen elterjedt a cryoterápia, azaz a fagyasztásos eljárás, amely mínusz 180 fokra lehűti a bőr felületét, ezáltal érzéstelenít is. Kisműtéteket, szemölcsöket szoktunk ily módon eltávolítani. Én magam is nagyon szeretem, mert gyorsan és biztonságosan lehet vele dolgozni. Az új típusú dermatoszkópokkal pedig kiválóan lehet anyajegyeket szűrni, az elkülönítő diagnosztikában fontos szerepük van.

    Hogy érzi magát az új részleggel bővült Budai Egészségközpontban?

    Mindig szerettem csapatban dolgozni. Azt tapasztalom, hogy az itt lévő emberek azonos szellemiségűek. Már a kezdetek kezdetén feltűnt, hogy odafigyel mindenki egymásra, köszön a másiknak, van egy kedves szava hozzá. Jó ilyen körülmények között dolgozni, és jó látni, hogy ugyanígy viselkedik mindenki a betegekkel is: maximális odafigyeléssel és türelemmel. 


    Forduljon szakembereinkhez!

    A tízszeres Superbrands-díjas Budai Egészségközpontban három helyszínen több mint 300 neves szakorvos magánrendelését keresheti fel mintegy 45 szakterületen. A személyre szabott ellátásról képzett, hosszú ideje együtt dolgozó szakembergárda gondoskodik. 22 év tapasztalatait és 400.000 ügyfelünk visszajelzéseit figyelembe véve folyamatosan azon dolgozunk, hogy a hozzánk fordulók számára igényeik és idejük tiszteletben tartásával a lehető leghatékonyabban szervezzük meg a gyógyító tevékenységet.

    Hírlevél feliratkozás - Budai Egészségközpont