• Szolgáltatásaink
 • Árlista
 • Magunkról
 • Kapcsolat
 • Karrier
 • Telefon: (+36) 1 489-52-00 | E-mail: info@bhc.hu
  Cikkek
  2022-es cikkek
  2021-es cikkek
  2020-as cikkek
  2019-es cikkek
  2018-as cikkek
  2017-es cikkek
  2016-os cikkek
  2015-ös cikkek
  2014-es cikkek
  2013-as cikkek
  2012-es cikkek
  2011-es cikkek
  2010-es cikkek
  2009-es cikkek

  Fontos, hogy megértsük a beteg lelkét

  Dr. Hidvégi Zsuzsanna bőrgyógyász szakorvos több évtizedes orvosi munkája során nagy emberi és szakmai tapasztalatra tett szert.  A legfontosabb értékekről és a páciensek megváltozott igényeiről vallott interjúnkban. 

  IMG_4345

  Miért a bőrgyógyászatot választotta szakterületérül?

  Az emberekkel való foglakozás, a másikon való segítés mindig irányadó szempont volt az életemben. Ezért jelentkeztem az orvosi egyetemre is. Az, hogy végül bőrgyógyász lettem, már praktikusabb szempontok miatt alakult így. Az egyetem alatt már megszületett a két gyerekem, ezért fontos szempont volt a szakirány választásakor, hogy olyan szakmát válasszak, amely családcentrikus. A bőrgyógyászat mellett szólt az is, hogy már gyerekkoromtól kezdve nagyon jó megfigyelő voltam, mindig nagyon ügyeltem a részletekre.

  Milyen igényeik vannak az európai és hazai pácienseknek a bőrgyógyászat területén?

  A saját szakterületemen belül az emberek egy része esztétikai problémák miatt fordulnak hozzám. Vannak, akik preventív szándékkal jönnek, és ez nagyon fontos, ez változás az előző húsz évhez képest. Összességében elmondható, hogy a páciensek igényei miatt megváltozott az orvoslás, ezért nekünk is másként kell viszonyulnunk hozzájuk. Fontos, hogy megértsük a lelküket, hogy tulajdonképp miért is jönnek el az orvoshoz. Ha valakinek esztétikai problémája van, akkor abban kell segítenünk.

  Milyen problémákkal fordulnak Önhöz a leggyakrabban a páciensek?

  Az elmúlt évtizedekben a szakterületem minden szegmensével foglalkoztam, amely a felnőtt járóbeteg szakellátásban előfordul. Leggyakrabban bőrdaganatok, ekcémaszemölcsök, fibrómák, anyajegyek, öregkori esztétikai problémák miatt kérik segítségemet, szakértelmemet.

  Milyen újdonságok vannak a bőrgyógyászati eszközök, kezelési módok területén?

  Az utóbbi évtizedben igen elterjedt a cryoterápia, azaz a fagyasztásos eljárás, amely mínusz 180 fokra lehűti a bőr felületét, ezáltal érzéstelenít is. Kisműtéteket, szemölcsöket szoktunk ily módon eltávolítani. Én magam is nagyon szeretem, mert gyorsan és biztonságosan lehet vele dolgozni. Az új típusú dermatoszkópokkal pedig kiválóan lehet anyajegyeket szűrni, az elkülönítő diagnosztikában fontos szerepük van.

  Hogy érzi magát az új részleggel bővült Budai Egészségközpontban?

  Mindig szerettem csapatban dolgozni. Azt tapasztalom, hogy az itt lévő emberek azonos szellemiségűek. Már a kezdetek kezdetén feltűnt, hogy odafigyel mindenki egymásra, köszön a másiknak, van egy kedves szava hozzá. Jó ilyen körülmények között dolgozni, és jó látni, hogy ugyanígy viselkedik mindenki a betegekkel is: maximális odafigyeléssel és türelemmel.