2022-12-08 16:15 || 1.0.0
 • Szolgáltatásaink
 • Árlista
 • Kedvezmények
 • Magunkról
 • Kapcsolat
 • Karrier
 • Telefon: (+36) 1 489-52-00 | E-mail: info@bhc.hu

  Fesztiválszezon: vigyázzunk az egészségünkre!

  Jelen cikk 2022.02.21. előtt készült.

  Utolsó módosítás dátuma: 2022-02-08

  Ez a cikk több mint 2 éve frissült utoljára. Kérjük, olvasáskor vegye ezt figyelembe!

  Itt a nyár, vele együtt eljött a különböző zenei fesztiválok ideje is. Rengeteg fiatal kilátogat egy-egy napra, vagy akár egy hétre. Egy kis kikapcsolódás mindenkinek jár, ám bulizás közben is érdemes odafigyelni egészségünkre és megtartani a mértéket!

  Dr. Nagy Judit orvosigazgató javaslata a fesztiválszezonra:

  „A nyári fesztiváloknak mindig rengeteg résztvevője van. Főként azoknak kell körültekintően felkészülni, akik a rendezvény teljes ideje alatt a helyszínen tartózkodnak. Ilyenkor a kiszámíthatatlan időjárás miatt a hőségre, de akár a több napig tartó esőzésre is számítani kell. Fontos például, hogy mindenből - ruhaneműből, pénzből, gyógyszerekből - legyen nálunk tartalék. A rendezvény helyszíneken mindig található orvosi sátor: ha komolyabban megsérülünk, vagy rosszul vagyunk, mindenképp kérjünk szakszerű segítséget, ahol megfelelő ellátást biztosítanak. Ha eszméletlen vagy ájult embert látunk, hívjunk hozzá orvost”.

  fesztivalszezon-01

  Dr. Nagy-László Nóra foglalkozás-egészségügyi szakorvos, programvezető javaslata a fesztiválszezonra:

  „Ha a legforróbb órákban tartózkodunk a tűző napon, könnyen megtörténhet, hogy napszúrást kapunk, ritkább esetben a hőguta veszélye is fennáll. Hőguta során a test nem tudja leadni a felesleges hőt, túlmelegszik, a testhőmérséklet emelkedése pedig akár életveszélyes is lehet. Szédülés, eszméletvesztés, szapora pulzus, nehézlégzés és izomgörcs is jelentkezhet. A beteget ilyenkor vigyük árnyékos, hűvös helyre, könnyítsünk ruházatán, és mielőbb kérjük orvos segítségét”.

  Stoll Dániel klinikai szakpszichológus javaslata a fesztiválszezonra:

  „A felülhangoltság hatására hamarabb kimerülnek energiatartalékaink, ami heveny mentális tünetek megjelenésével is járhat. Fesztiválokon gyakoriak a szorongásos tünetek, hangulatingadozások (átmulatott este után indokolatlan levertség), melyek leggyakrabban egy kiadós alvás hatására rendeződnek, ugyanakkor fontos észben tartani, hogy ma már a legtöbb fesztiválon az egészségügyi teamen belül található pszichológiai szolgálat is. Bármilyen tünetet észlel magán, bizalommal forduljon az egészségügyi szolgálat pszichológus segítőihez."

  10+1 érdekes cikk, amit érdemes elolvasni elindulás előtt!

  1. Honnan tudjuk, hogy napszúrásunk van? Figyelmeztető jelek
  2. Hasznos tippek napégés esetére
  3. Tippek a kánikula napjaira
  4. Napszúrás ellen
  5. Előzzük meg a hasmenést!
  6. Égető nyári problémák
  7. A leggyakoribb szexuális úton átvihető betegségről
  8. Hol fordul elő a HPV?
  9. Miért isznak olyan sokat a tinilányok?
  10. Segítség, megesznek a szúnyogok!
  11. Tényleg belehalhatunk a rovarcsípésekbe?

  Tetszett ez a cikk? További érdekes és hasznos tartalmakért iratkozzon fel hírlevelünkre itt!


  Forduljon szakembereinkhez!

  A tízszeres Superbrands-díjas Budai Egészségközpontban három helyszínen több mint 300 neves szakorvos magánrendelését keresheti fel mintegy 45 szakterületen. A személyre szabott ellátásról képzett, hosszú ideje együtt dolgozó szakembergárda gondoskodik. 23 év tapasztalatait és csaknem 450.000 ügyfelünk visszajelzéseit figyelembe véve folyamatosan azon dolgozunk, hogy a hozzánk fordulók számára igényeik és idejük tiszteletben tartásával a lehető leghatékonyabban szervezzük meg a gyógyító tevékenységet.

  Hírlevél feliratkozás - Budai Egészségközpont