2022-12-08 16:15 || 1.0.0
  • Szolgáltatásaink
  • Árlista
  • Kedvezmények
  • Magunkról
  • Kapcsolat
  • Karrier
  • Telefon: (+36) 1 489-52-00 | E-mail: info@bhc.hu

    Bemutatjuk dr. Svéd Jánost!

    Jelen cikk 2022.02.21. előtt készült.

    Utolsó módosítás dátuma: 2022-02-08

    Ez a cikk több mint 2 éve frissült utoljára. Kérjük, olvasáskor vegye ezt figyelembe!

    Új kardiológussal bővült a Budai Egészségközpont csapata! Dr. Svéd Jánost arra kértük, hogy meséljen szakmai életéről, és arról, hogy a Budai Egészségközpontban milyen problémákkal kereshetik fel a páciensek.

    Meséljen a szakmai előmeneteléről, eredményeiről!

    1974-ben diplomáztam a Semmelweis Orvostudományi Egyetem Általános Orvosi Karán. A János Kórházban és a Péterfy Kórházban szereztem 12 éves belgyógyászati tapasztalatot és szakvizsgát. A belgyógyászaton belül különösen a kardiológia érdekelt, ezért a Korányi Kórház kardiológiai osztályán folytattam tevékenységemet, ahol az ún. noninvazív diagnosztikából a szívultrahang (echokardiográfia) jelentette a legnagyobb kihívást, amely lenyűgöző számítástechnikai vívmányként, talán a legátfogóbb, részletdús képet adja az egyetlen mozgó, épp ezért nehezen ábrázolható belső szervünkről, a szívről. A ’90-es évek elején számunkra is hozzáférhetővé vált a digitális képalkotás, osztott képernyőn különböző szívciklusok összevetése, s így egy új vizsgáló módszert, a terheléses echokardiográfiát tett lehetővé. Ennek a nem gyógyszeres, hanem fizikai terheléses (kerékpár) változatában szereztem jártasságot. Mindemellett a 10 évnyi kardiológiai intenzív ellátás során életre szóló sikerélményeket szereztem az akut életveszély elhárításában. A Budai Egészségközpontban 2019. júliusától van magánrendelésem.

    sved-janos-dr
    dr. Svéd János

    Miért választotta az orvosi pályát?

    Egyrészt az érdeklődés: erre direkt felkészítő tárgy nincs a gimnáziumi tanmenetben, azonban szerettem a biológiát és a fizikát, s pont ezek a felvételi tárgyak, így adódott az orvosegyetem. Másrészt érzelmi motiváció: édesapám szívinfarktusa miatt érintett meg először a kardiológia.

    Mit szeret legjobban a munkájában?

    Egyrészt a kardiológiában sokszor nyílik lehetőség gyors, látványos segítségnyújtásra. Másrészt a műszerekkel kapcsolatos érdeklődésem kiélésére is bőven nyílik alkalom. Sikerélmény számomra, ha egy súlyos szívproblémát sikerül kezelnem vagy legalább enyhítenem, illetve az is, ha "szívpanasszal" jelentkező pácienst sikerül meggyőznöm arról, hogy valójában nem szívbeteg, hanem más az ok, ami persze más szakember kompetenciája. A prevencióban az életmódváltoztatás nehéz, de megkerülhetetlen feladat, amelyben vállalnom kell, hogy sokszor népszerűtlen, ellenállással találkozó tanácsot kell adnom a pácienseknek.

    Milyen problémákkal kereshetik a páciensek a Budai Egészségközpontban?

    Elsősorban a koszorúérbetegségek megelőzése és kezelése, infarktusos betegek utógondozása tartozik a tevékenységi körömbe, magába foglalva a ritmuszavarokat, de emellett szívbillentyűbetegek ellenőrzését is vállalom.

    Miért szeret a Budai Egészségközpontban dolgozni? 

    Professzionális szervezés, magas szakmai színvonal, exkluzív környezet, csúcstechológiás eszközök, dinamikus fejlődés, kiváló kommunikáció – mindezek eredményeként jó presztízsű intézmény.

    A cikk Dr. Svéd János közreműködésével készült.

     Tetszett ez a cikk? További érdekes és hasznos tartalmakért iratkozzon fel hírlevelünkre itt!


    Forduljon szakembereinkhez!

    A tízszeres Superbrands-díjas Budai Egészségközpontban három helyszínen több mint 300 neves szakorvos magánrendelését keresheti fel mintegy 45 szakterületen. A személyre szabott ellátásról képzett, hosszú ideje együtt dolgozó szakembergárda gondoskodik. 22 év tapasztalatait és 400.000 ügyfelünk visszajelzéseit figyelembe véve folyamatosan azon dolgozunk, hogy a hozzánk fordulók számára igényeik és idejük tiszteletben tartásával a lehető leghatékonyabban szervezzük meg a gyógyító tevékenységet.

    Hírlevél feliratkozás - Budai Egészségközpont