2022-12-08 16:15 || 1.0.0
  • Szolgáltatásaink
  • Árlista
  • Kedvezmények
  • Magunkról
  • Kapcsolat
  • Karrier
  • Telefon: (+36) 1 489-52-00 | E-mail: info@bhc.hu

    Levegőfertőtlenítés a Budai Egészségközpontban

    Jelen cikk 2022.02.21. előtt készült.

    Utolsó módosítás dátuma: 2022-02-02

    Ez a cikk több mint 2 éve frissült utoljára. Kérjük, olvasáskor vegye ezt figyelembe!

    Kutatási eredmények szerint számos kórokozó terjed és fertőz a levegőn keresztül. A nagyobb cseppek tüsszentés esetén 8 méterre, köhögés során 6 méterre is eljuthatnak, és akár 10 percig a levegőben maradhatnak. A Budai Egészségközpont új beruházása keretében légtisztítóberendezésekkel bővítette higiénés protokollját. Az intézet számos pontján elhelyezett készülék működési elvét Bider Katalin ápolási igazgató ismerteti.

    Az Országos Gerincgyógyászati Központ levegőfertőtlenitője.

    „A légfertőtlenítés a fertőzések elleni hatékony védekezés elengedhetetlen kiegészítője, ha magas színvonalú higiénés protokollnak szeretnénk megfelelni. A kórokozók kiülepedése, vagyis a levegőből a felületekre történő hullása tulajdonképpen méretüktől függ. A nagyobbnak számító baktériumok 4 percig, a spórák kb. 17 percig, de a vírusok még ennél is tovább képesek lebegni. Bizonyos idő elteltével pedig a felületeken tapadnak meg. Folyamatos légfertőtlenítéssel akár 70%-kal csökkenthető a felületeken található kórokozók száma: ha tisztább a levegő, még a felületek és a kezek is tovább maradnak tiszták. Például a légutak vírusai (COVID-19, SARS, az influenza vagy Rhino-vírusok) tisztítás híján, néhány napig fertőzőképesek maradnak a különféle használati tárgyakon.” – mondta el az ápolási igazgató.

    Az Országos Gerincgyógyászati Központ levegőfertőtlenitője.

    A legfertőtlenítő készülékek a Budai Egészségközpont stratégiai pontjain kerültek elhelyezésre. Megtalálhatók a várótermekben és az intenzív osztályon, továbbá az eljárásrendben szereplő kiemelt kockázatú szakrendelések rendelőiben: fül-orr-gégészeten, fogászaton, de a sebészeti szakrendelések esetén is folyamatosan üzemelnek.

    Az Országos Gerincgyógyászati Központ levegőfertőtlenitője.

    „A plazmatekercsek, aktívszén és HEPA-szűrő többlépcsős szűrőrendszerének köszönhetően a helyiség levegőjéből az influenza vírus már 20 perc alatt csaknem teljesen, 99,9%-ban kitisztul. De a légfertőtlenítő berendezés a baktériumok, spórák vagy penészgombák mellett semlegesíti a polleneket, poratkákat és a káros légszennyező anyagokat is.” – tette hozzá Bider Katalin.


    Forduljon szakembereinkhez!

    A tízszeres Superbrands-díjas Budai Egészségközpontban három helyszínen több mint 300 neves szakorvos magánrendelését keresheti fel mintegy 45 szakterületen. A személyre szabott ellátásról képzett, hosszú ideje együtt dolgozó szakembergárda gondoskodik. 22 év tapasztalatait és 400.000 ügyfelünk visszajelzéseit figyelembe véve folyamatosan azon dolgozunk, hogy a hozzánk fordulók számára igényeik és idejük tiszteletben tartásával a lehető leghatékonyabban szervezzük meg a gyógyító tevékenységet.

    Hírlevél feliratkozás - Budai Egészségközpont