2022-12-08 16:15 || 1.0.0
 • Szolgáltatásaink
 • Árlista
 • Kórházfejlesztés
 • Magunkról
 • Kapcsolat
 • Karrier
 • Telefon: (+36) 1 489-52-00 | E-mail: info@bhc.hu

  A jóindulatú prosztatamegnagyobbodás kíméletes és hatékony kezelése

  Létrehozás dátuma: 2022. November 11. Péntek 13:24

  Intézetünk urológiai szolgáltatásai újabb modern technológián alapuló eljárással bővültek a mesterséges intelligencia támogatott fúziós prosztatabiopszia után. A prosztata jóindulatú megnagyobbodását megcélzó Rezüm™ vízgőzterápia a műtéti megoldások közül a legkíméletesebb megoldást garantálja a problémára. Dr. Póth Sándor urológus főorvost kérdeztük a beavatkozás indikációjáról, előnyeiről, menetéről és várható hatásairól.

  Dr. Póth Sándor, a Budai Egészségközpont urológus szakorvosa

  Milyen esetben indokolt a Rezüm™ vízgőzterápia alkalmazása?

  A prosztata jóindulatú megnagyobbodása (benignus prosztata hiperplázia (BPH)) esetén alkalmazzuk ezt a kezelést. Ez az egészségügyi probléma tipikusan az idősebb férfiak betegsége, hatvan éves korig mintegy ötven százalékukat érinti, nyolcvanöt éves korig pedig a kilencven százalékot is eléri ez a szám. A prosztata jóindulatú megnagyobbodásának legjellemzőbb tünetei a gyakori éjszakai vizelés, a nehezen meginduló vagy szakaszos sugarú vizelet, a hirtelen fellépő vizelési inger és inkontinencia. Kezelés nélkül a vizeletáramlás akadályozása révén a prosztatamegnagyobbodás súlyosabb problémákat is okozhat: hólyagkövesség, a hólyag kitágulása vagy súlyos esetben akár veseelégtelenség is bekövetkezhet.

  A prosztata jóindulatú megnagyobbodása esetén miért előnyös ezt a módszert alkalmazni?

  A megfelelő kezelés kiválasztásához számos tényezőt figyelembe kell venni, például a páciens korát, egészségi állapotát, a prosztata méretét és a tünetek súlyosságát. Bizonyos esetekben életmódváltás és növényi kivonatok is segíthetnek, máskor vényköteles gyógyszerekre vagy valamilyen műtéti megoldásra van szükség. A különböző urológiai megoldások közül a Rezüm™ vízgőzterápia a legkíméletesebb eljárás a prosztata jóindulatú megnagyobbodásának kezelésére. Ez a beavatkozás általában nem érinti a merevedési képességet, valamint a nemzőképesség is kisebb valószínűséggel csökken, mint más műtétek esetén. Hátránya, hogy szövettani mintavételre nincs lehetőség az eljárás során.

  Vízgőzterápia

  Hogyan zajlik a vízgőzterápia?

  Az eszköz egy speciálisan vezérelhető tűvel rendelkezik, ami rádióhullámokkal generált vízgőzt használva a szövetek kezelésére alkalmas. Ez a vízgőz okoz sejthalált a prosztata felesleges mirigyállományában, miközben az ereket is gyorsan elzárja, így nem jár jelentős vérveszteséggel a kezelés. Az elhalt szövetek természetes úton távoznak a szervezetből. A páciens a kezelés után néhány napon belül visszatérhet a szokásos tevékenységeihez.

  Mire számítson a páciens a Rezüm™ vízgőzterápia után?

  A kezelést követő gyulladás, vizeletelakadás veszélye miatt katéterezésre van szükség, aminek viselési ideje függ az egyén állapotától és prosztatájának méretétől. Négy hétig kerülni kell a prosztata ingerlését, pl. a kerékpározást és a szexuális tevékenységet, valamint az alkohol és a kávé fogyasztása sem javasolt ebben az időszakban. A kezelést követően vizelés közbeni fájdalom, irritáció, fokozott vizelési gyakoriság, véres vizelés és ejakuláció jelentkezhet. Ezek mind természetes folyamatok, átmeneti mellékhatások, amik a kezelést követhetik. Azonban ne feledkezzünk meg a beavatkozás eredményéről sem! Legtöbben már két héten belül tapasztalják a prosztatamegnagyobbodás tüneteinek enyhülését, de a maximális és hosszú távú hatás eléréséig néhány hónapra is szükség lehet. A vízgőzterápia eredményeképpen így újra megnyílhat a húgycső és szabaddá válik a vizelet áramlása.


  Forduljon szakembereinkhez!

  A tízszeres Superbrands-díjas Budai Egészségközpontban három helyszínen több mint 300 neves szakorvos magánrendelését keresheti fel mintegy 45 szakterületen. A személyre szabott ellátásról képzett, hosszú ideje együtt dolgozó szakembergárda gondoskodik. 23 év tapasztalatait és csaknem 450.000 ügyfelünk visszajelzéseit figyelembe véve folyamatosan azon dolgozunk, hogy a hozzánk fordulók számára igényeik és idejük tiszteletben tartásával a lehető leghatékonyabban szervezzük meg a gyógyító tevékenységet.

  Hírlevél feliratkozás - Budai Egészségközpont

  Töltse le applikációnkat!

  Foglaljon időpontot könnyen, egyszerűen, telefonálás nélkül! Kövesse nyomon leleteit, előjegyzéseit kényelmesen! Tovább