2022-12-08 16:15 || 1.0.0
 • Szolgáltatásaink
 • Árlista
 • Kórházfejlesztés
 • Magunkról
 • Kapcsolat
 • Karrier
 • Telefon: (+36) 1 489-52-00 | E-mail: info@bhc.hu

  Rangos nemzetközi tudományos elismerésben részesült az In Silico Biomechanikai Laboratórium

  Létrehozás dátuma: 2024. Március 28. Csütörtök 8:27

  Utolsó módosítás dátuma: 2024-04-09

  A világ vezető klinikai képfeldolgozó softweres megoldását kínáló, valamint a klinikai 3D nyomtatás nemzetközi élvonalát biztositó, belgiumi székhelyű Materialise vállalat által meghirdetett Mimics Innovation Awards 2023 innovációs pályázatán a Budai Egészségközpont In Silico Biomechanikai Laboratóriuma (ISBL) II. helyezésnek megfelelő eredményt ért el.

  Az ISBL a Budai Egészségközpont szakkórháza, az Országos Gerincgyógyászati Központ (OGK) kutatási műhelye. Működése 2018-ban indult dr. Éltes Péter Endre laborvezető és dr. Lazáry Áron tudományos igazgató munkájának és erőfeszítéseinek köszönhetően. Az elmúlt öt év során számos publikáció, nemzetközi és hazai pályázatban és projektben való részvétel kapcsolható az ISBL nevéhez.

  A laborban kutatóorvosok és kutatómérnökök együtt dolgoznak azon, hogy a legkorszerűbb tudományos és technológiai produktumokon, módszereken alapuló innovatív megoldásokat fejlesszenek, majd segítsék ezek integrálását a klinikai gyakorlatba. A cél érdekében a munka során összefonódik az orvosi és a mérnöki tudomány az in silico medicina (számítógépekkel segített, precíziós, személyre szabott orvostudomány) eszköztárának felhasználásával.

  Inspiráló és katalizáló erő a műhely életében a nemzetközi kapcsolatrendszer, hisz az egyetemekkel, más laborokkal, innovátor cégekkel való együttműködés jelentős mértékben segíti az információáramláson keresztül a fejlesztési projektek sikerét.

  A most elnyert rangos díj a labor ötéves fennállásának eddigi legjelentősebb szakmai elismerése. A pályázat alapját képező tudományos közleményben az ISBL kutatói különböző tulajdonságokkal rendelkező implantátumrendszerek biomechanikai hatását vizsgálták számítógépes modelleken végzett szimulációk segítségével. A kutatás központi kérdése a mechanikai szövődmények megelőzésének lehetősége különböző tulajdonságú implantátumok alkalmazásával.

  Gratulálunk a labor munkatársainak a nemzetközi porondon elért kimagasló eredményhez: Turbucz Máténak, Dr. Bereczki Ferencnek, Dr. Hajnal Benjáminnak, Pokorni Ágostonnak, Bartos Mártonnak és Dr. Éltes Péter laborvezetőnek.


  Forduljon szakembereinkhez!

  A Budai Egészségközpontban három helyszínen több mint 300 neves szakorvos magánrendelését keresheti fel mintegy 45 szakterületen. A személyre szabott ellátásról képzett, hosszú ideje együtt dolgozó szakembergárda gondoskodik. 23 év tapasztalatait és csaknem 450.000 ügyfelünk visszajelzéseit figyelembe véve folyamatosan azon dolgozunk, hogy a hozzánk fordulók számára igényeik és idejük tiszteletben tartásával a lehető leghatékonyabban szervezzük meg a gyógyító tevékenységet.

  Hírlevél feliratkozás - Budai Egészségközpont

  Értékeljen minket a Google-on!

  Amennyiben elégedett volt szolgáltatásunkkal, kérjük ossza meg véleményét másokkal is! Tovább >>