2022-12-08 16:15 || 1.0.0
 • Szolgáltatásaink
 • Árlista
 • Kórházfejlesztés
 • Magunkról
 • Kapcsolat
 • Karrier
 • Telefon: (+36) 1 489-52-00 | E-mail: info@bhc.hu

  Masszázs ajándékba? A legjobb feltöltődés, és még annál is sokkal több!

  Létrehozás dátuma: 2023. December 15. Péntek 15:18

  A karácsonyi ajándékok beszerzése mindig komoly fejtörést okoz. Lehetőség szerint igyekszünk olyan meglepetéssel kedveskedni, amely egyben hasznos is. Mi lehet annál jobb, mint olyan dolgot adni, amely lelkileg feltölt és még az egészséget is támogatja? Egy masszázs telitalálat lehet! Segíthet az egész éves stressz enyhítésében, energetizál, így újult erővel vághatunk neki az új év kihívásainak.

  „A masszázsnak különböző fajtái vannak. Például, ha ajándékba szánjuk, a relaxáló masszázs, sportmasszázs, svédmasszázs kitűnő választás lehet. A masszázsnak azonban a kellemes időtöltés mellett figyelemreméltó élettani hatásai is vannak. Alkalmas például bizonyos betegségek megelőzésére, sőt akár a gyógyítására is. Felfrissíti az izmokat, a vérkeringést és nagyon jó hatással van az idegrendszerre is. Vannak azonban olyan fajtái - így a gyógymasszázs -, amelyet orvos javaslata alapján végeznek gyógyító jelleggel. Kiegészítő kezelésként nagyon jó lehet ortopédiai problémák, izomgörcsök, nyak- és hátfájás esetén” – mondta Kindlinger Balázs, a Budai Egészségközpont gyógymasszőre.

  Masszázs ajándékba? A legjobb feltöltődés, és még annál is sokkal több!
  Kindlinger Balázs gyógymasszőr

  Mi is a masszázs?

  A test felületén, meghatározott mozdulatokkal, kezelési céllal alkalmazott mechanikai inger, amelyre a szervezetünk válaszreakciója a gyógyulás. Az emberiség által alkalmazott gyógyító eljárások egyik legősibb módja. A masszázs által kiváltott ingerek közvetlenül (mechanikus úton) és közvetetten (az idegrendszer útján) hatnak szervezetünk működésére, így a belső szervek funkcionális működésére, a kötőszövet és izmok állapotára. A masszázs képes a fájdalom enyhítésére, a feszültség oldására, az immunrendszer aktivizálására és a jó közérzet biztosítására. Bizonyos fajtái pedig akár a bőr feszesítésére vagy narancsbőr ellen is alkalmazhatók.

  Hogyan hatnak az egyes masszázsfajták?

  A különböző fajták eltérő módon hatnak a szervezetre, így az általuk kiváltott hatás is eltérő lehet.

  A svédmasszázs az egyi legismertebb masszázsfajta, amely elemei a simítás, gyúrás és dörzsölés. Ez a masszázsfajta segít ellazítani az izmokat, serkenti a vérkeringést, lazít, stimulál, fellazítja az izomcsomókat. Speciális masszázskrémekkel csökkenthető általa a narancsbőr, és támogatja a fogyókúrát is. Ha valamilyen általánosabb masszázsban gondolkodunk, ez megfelelő meglepetés lesz.

  Masszázs ajándékba? A legjobb feltöltődés, és még annál is sokkal több!

  Ha szerettünk szeret sportolni, vagy épp ellenkezőleg, a mozgásszegény életmód miatt merevebbek az izmai, fizikai munkát végez, lepjük meg egy sportmasszázzsal. Ennek a masszázsformának a technikája hasonlít a svédmasszázshoz, de jóval intenzívebb, erősebb. Főként sportolás előtt és után alkalmazzák, de mivel nagyon hatékony a merev, feszült izmok lazításában, valamint a sérülések után felgyorsítja a gyógyulási időt, így tökéletes ajándék lehet.

  A gyógymasszázs alapja szintén a svédmasszázs, így főként annak fogásait alkalmazzák, néhány speciális fogással kiegészítve. A gyógymasszázs kiváló lehet azoknak, akik stresszesebbek és ez a stressz kihat az izmaikra is, sérülés után rehabilitációra szorulnak, alvásproblémákkal küzdenek. Javítja a bőr állapotát, enyhíti a krónikus fájdalmat, javítja a vérkeringést, fokozza az anyagcserét, élénkít. A gyógymasszázs kizárólag terápiás céllal alkalmazható, melyet csak az orvos utasítására, az általa felállított diagnózis alapján lehet igénybe venni.

  Milyen ellenjavallatai lehetnek a masszázsnak?

  Bizonyos esetekben nem a masszázs lesz a megfelelő ajándék. Ha valaki várandós, vérérzékeny, akut ízületi betegségben szenved, bőrgyógyászati, gyulladásos vagy fertőző betegsége van, neki mással érdemes kedveskedni. Az utalványt nem ajánlott lázas állapotban vagy menstruáció alatt beváltani. Törés vagy ficam esetén azonban érdemes a masszőrrel egyeztetni, ugyanis az ép oldalon végzett kezelés jótékony hatással lehet a sérült végtagra is.

  „A masszázsoknak a fentieken kívül számos formája létezik, például arc- vagy teljes testes, talp-, cellulitmasszázs, de ajándékozhatunk csokoládés, mézes illóolajos, shea vajas változatot is. Mivel ez egy teljesen természetes, minden károsanyagtól mentes módszer, így – az ellenjavallatok figyelembevételével – egy nagyon hasznos és kedves ajándék lesz önmagunk vagy egy szerettünk számára egyaránt.


  Forduljon szakembereinkhez!

  A Budai Egészségközpontban három helyszínen több mint 300 neves szakorvos magánrendelését keresheti fel mintegy 45 szakterületen. A személyre szabott ellátásról képzett, hosszú ideje együtt dolgozó szakembergárda gondoskodik. 23 év tapasztalatait és csaknem 450.000 ügyfelünk visszajelzéseit figyelembe véve folyamatosan azon dolgozunk, hogy a hozzánk fordulók számára igényeik és idejük tiszteletben tartásával a lehető leghatékonyabban szervezzük meg a gyógyító tevékenységet.

  Hírlevél feliratkozás - Budai Egészségközpont