2022-12-08 16:15 || 1.0.0
 • Szolgáltatásaink
 • Árlista
 • Kedvezmények
 • Magunkról
 • Kapcsolat
 • Karrier
 • Telefon: (+36) 1 489-52-00 | E-mail: info@bhc.hu

  Tudatos jelenlét alapú stresszcsökkentő (mindfulness) terápia - 2018. szeptembertől

  Jelen cikk 2022.02.21. előtt készült.

  Utolsó módosítás dátuma: 2022-02-11

  Ez a cikk több mint 2 éve frissült utoljára. Kérjük, olvasáskor vegye ezt figyelembe!

  A mindfulness meditáció a kognitív pszichoterápiák meglepően hatékony új területe. Legjobban a „tudatos jelenlét” kifejezéssel lehet lefordítani: olyan speciális figyelmi állapot, tudati beállítódás, amely a jelenre fókuszál, növeli a mentális folyamatokkal kapcsolatos tudatosságot, és a gondolatok kíváncsi megfigyelését, elfogadását javasolja. 

  mindfulness

  Mi a mindfulness módszer lényege?

  A mindfulness fő üzenete, hogy a személyiség több és gazdagabb, mint gondolatainak összessége. A depresszióban, szorongásos állapotokban megjelenő negatív gondolatok pusztán tudattartalmak, amelyek lehet, hogy igazak, de lehet, hogy nem: semmiképpen sem azonosak a személlyel.

  Milyen problémák esetén hatékony a tudatos jelenlét alapú stresszcsökkentés? 

  A mindfulness alapú stresszcsökkentés (MBSR) hatékonyságát számos vizsgálat alátámasztja. Korábban jó eredménnyel használták a krónikus fájdalom és a krónikus stressz  kezelésében, ma már súlyos depresszióban is segít a visszaesések megelőzésében.

  A tudatos jelenlétnek a stressz és a depresszió oldásán túl számos jótékony hatása van, ilyenek a figyelmi kapacitás javulása, a jobb koncentráció, a hatékonyabb munkavégzés, az érzelmi reguláció javítása, az önmagunk és mások iránti együttérzés növekedése.

  A jelenben való létezés és a negatív gondolatoktól való távolságtartás nagyon hatékony a stresszel kapcsolatos betegségek megelőzésében, enyhíti az alvászavarokat, csökkenti a vérnyomást, növeli a pszichés jóllétet, erősíti az elfogadást.

  Kinek ajánljuk a mindfulness terápiát?

  A mindfulness alapú stresszcsökkentő terápiát olyan személyeknek ajánljuk, akik megterhelő, stresszes élethelyzetben vannak, gyakran élnek át feszültséget, szorongást, esetleg lehangoltságot. Hasznos megoldás lehet azoknak is, akik krónikus fájdalmaktól, stressz eredetű szív- és érrendszeri, emésztési és légzőszervi problémákkal küzdenek. A csoportterápiára akkor érdemes bejelentkezni, ha nagy valószínűséggel az összes alkalmon részt tudnak venni, mert az egyes alkalmak egymásra épülnek.

  Tudatos jelenlét alapú stresszcsökkentő terápia

  Vezeti: Dr. Perczel-Forintos Dóra PhD, klinikai szakpszichológus, pszichoterapeuta, MBCT tanár 

  Helyszín: Budai Egészségközpont, Nagy Jenő utca 8.*

  Időtartam: 8 x 1,5 óra

  • 2018. szeptember 27., 14.00 
  • 2018. október 4., 14.00
  • 2018. október 11., 14.00
  • 2018. október 18., 14.00
  • 2018. október 25., 14.00
  • 2018. november 8., 14.00
  • 2018. november 15., 14.00
  • 2018. november 22., 14.00

  Az időpontok előre meghatározottak, ezeken változtatni csak a csoport vezetőjével és tagjaival történő egyeztetés alapján lehetséges.Maximális létszám: 6 fő.**

  Fizetési információk

  A terápia teljes összege 64.000 Ft (8.000 Ft/alkalom). 

  A részvételi díjat, kérjük, legkésőbb 2018. szeptember 10-ig utalja el a mellékelt díjbekérő szerint a Budai Egészségközpont részére az alábbi bankszámlaszámra: 

  Budai Egészségközpont Kft.
  MKB
  10300002-20169136-00003285
  Kérjük, hogy utaláskor a Közlemény rovatba mindenképpen tüntesse fel a résztvevő nevét, illetve a díjbekérő sorszámát.

  Lemondási feltételek

  Az első alkalom előtt minimum 7 nappal történő lemondás esetén a részvételi díjat a bankszámlánkon történt jóváírást követően 30 napon belül teljes egészében visszautaljuk. 7 napon belüli lemondás esetén a részvételi díjat nem áll módunkban visszatéríteni. Lemondás esetében azonban lehetőség van más személy delegálására.

  A cikk Dr. Perczel-Forintos Dóra közreműködésével készült.

  * Nagy Jenő utcai épületünk parkolójában díjmentes parkolást biztosítunk. Amennyiben a parkoló megtelt, kérjük, hogy a környező utcákban (az automata mobilparkoláshoz szükséges telefonszáma: +36-20/30/70-763- 3121), vagy a MOM Park bevásárlóközpont mélygarázsában szíveskedjen parkolni.

  ** A foglalkozás csoportos jellegére való tekintettel a jelentkezést követően részvételükre feltétlen számítunk.

  *** A részvételi díj a terápia előtt egy összegben fizetendő. A terápia csoportos jellegére való tekintettel a díjból nem áll módunkban visszatéríteni.


  Forduljon szakembereinkhez!

  A tízszeres Superbrands-díjas Budai Egészségközpontban három helyszínen több mint 300 neves szakorvos magánrendelését keresheti fel mintegy 45 szakterületen. A személyre szabott ellátásról képzett, hosszú ideje együtt dolgozó szakembergárda gondoskodik. 23 év tapasztalatait és csaknem 450.000 ügyfelünk visszajelzéseit figyelembe véve folyamatosan azon dolgozunk, hogy a hozzánk fordulók számára igényeik és idejük tiszteletben tartásával a lehető leghatékonyabban szervezzük meg a gyógyító tevékenységet.

  Hírlevél feliratkozás - Budai Egészségközpont