• Szolgáltatásaink
 • Árlista
 • Magunkról
 • Kapcsolat
 • Karrier
 • Telefon: (+36) 1 489-52-00 | E-mail: info@bhc.hu
  Cikkek
  2022-es cikkek
  2021-es cikkek
  2020-as cikkek
  2019-es cikkek
  2018-as cikkek
  2017-es cikkek
  2016-os cikkek
  2015-ös cikkek
  2014-es cikkek
  2013-as cikkek
  2012-es cikkek
  2011-es cikkek
  2010-es cikkek
  2009-es cikkek

  A fül-orr-gégészet komplexebb, mint gondolná

  A fül-orr-gégészek gyógyítják a halló- és egyensúlyozó szervünk; az orr és melléküregei; a szájüreg, a nyálmirigyek, a garat, a gége megbetegedéseit. Rekedtség és különféle hangpanaszok, allergiás tünetek, szaglás- és ízérzetvesztés esetén is fül-orr-gégészhez kell fordulni.

  ful-orr-gegeszet-cikk-2021

  1. Fülünk a hallószervünk, egyben egyensúlyközpontunk is.

  belsőfül eredetű halláscsökkenés gyakran hirtelen következik be. Ilyen esetben nagyon lényeges az azonnali értágító kezelés, mivel csak így remélhető a hallás teljes visszatérése. Hirtelen fellépő halláscsökkenés, fülzúgás, szédülés esetén haladéktalanul szakorvoshoz kell fordulni.

  szédülés egy határterületi szakma. A friss kutatások és a tapasztalatok szerint egy “szék melletti” vizsgálat során, kis eszközigénnyel, megfelelő algoritmusok mentén, legtöbbször nagyobb biztonsággal meg tudják állapítani a szédülés okát, mint képalkotó vizsgálatokkal.
   

  2. Az orrpolip az egyik legkellemetlenebb orrot és melléküregeit érintő elváltozás.

  A kocsonyás nyálkahártya-képződmény a megfelelő orrlégzést akadályoztatja. A kezdeti stádiumra a szaglás és ízérzés romlása, az orr teltségérzete, orrfolyás jellemző. A nagyobb orrpolipok teljesen elzárhatják az orrüreget, aminek következtében a beteg áttér a szájon át történő légzésre. Ha az orrpolip teljesen kitölti az orrjáratokat, megjelenhet az orrdugulás miatti alvási apnoé.
   

  3. A szájüreg-, garat-, gége-, légcső megbetegedései szinte mindennaposak.

  A kisgyermekkori gyulladások magas lázzal járnak, felnőtt korra krónikus mandulagyulladássá fajulhatnak. Az ilyen "gócos" mandulák okozhatnak második betegségként vesegyulladást, szívizomgyulladást, ízületi, haj vagy bőr panaszokat. A dohányosok reggeli kitartó köhögésének oka a nikotin által kiváltott krónikus gége-, légcső- és hörghurut. A gégerák korai tünete lehet a nyeléskor jelentkező fülbe sugárzó fájdalom és a tartós rekedtség, de akár tünetmentesen is kifejlődhet. Azonban a korai felismerés esetén csaknem 100%-ban gyógyítható!
   

  4. Speciális szakképesítéssel rendelkező fül-orr-gégészek gyógyítják például a hangképzési zavarokat vagy az allergiát is.

  foniáter segítséget nyújt a rekedtség és hangkifáradás, az erőtlen, a nem kellően terhelhető és a nem megfelelő minőségű hang kezelésében. Az allergológusok a légúti allergiás megbetegedéseket kezelik. A szénanáthát nem csak növényi pollenek, állatszőr, hanem a poratkák, kémiai anyagok is kiválthatják. Az utóbbi időszakban előtérbe került az íz- és szaglásvesztés, ami a COVID-fertőzés gyakori kísérője – ezt a komplex kezelést igénylő betegséget is a fül-orr-gégészek gyógyítják.

  Budai Egészségközpont fül-orr-gégész szakemberei biztonságos környezetben várják a gyógyulni vágyó pácienseket a főváros frekventált pontjain.

   

  Szeretne első kézből értesülni:

  • aktuális kedvezményes vizsgálatainkról
  • szakértőink prevenciós cikkeiről
  • feliratkozott pácienseink részére elérhető exkluzív tartalmakról
  • szakmai újdonságainkról?

  Iratkozzon fel hírlevelünkre most és május 31-ig 15% kedvezményt biztosítunk számos
  szakorvosi vizsgálatunk díjából! Feliratkozom!