2022-12-08 16:15 || 1.0.0
 • Szolgáltatásaink
 • Árlista
 • Kedvezmények
 • Magunkról
 • Kapcsolat
 • Karrier
 • Telefon: (+36) 1 489-52-00 | E-mail: info@bhc.hu

  A fül-orr-gégészet komplexebb, mint gondolná

  Jelen cikk 2022.02.21. előtt készült.

  Utolsó módosítás dátuma: 2022-09-02

  Márciusi kedvezmények - Budai Egészségközpont

  A fül-orr-gégészek gyógyítják a halló- és egyensúlyozó szervünk; az orr és melléküregei; a szájüreg, a nyálmirigyek, a garat, a gége megbetegedéseit. Rekedtség és különféle hangpanaszok, allergiás tünetek, szaglás- és ízérzetvesztés esetén is fül-orr-gégészhez kell fordulni.

  ful-orr-gegeszet-cikk-2021

  1. Fülünk a hallószervünk, egyben egyensúlyközpontunk is.

  belsőfül eredetű halláscsökkenés gyakran hirtelen következik be. Ilyen esetben nagyon lényeges az azonnali értágító kezelés, mivel csak így remélhető a hallás teljes visszatérése. Hirtelen fellépő halláscsökkenés, fülzúgás, szédülés esetén haladéktalanul szakorvoshoz kell fordulni.

  szédülés egy határterületi szakma. A friss kutatások és a tapasztalatok szerint egy “szék melletti” vizsgálat során, kis eszközigénnyel, megfelelő algoritmusok mentén, legtöbbször nagyobb biztonsággal meg tudják állapítani a szédülés okát, mint képalkotó vizsgálatokkal.

  2. Az orrpolip az egyik legkellemetlenebb orrot és melléküregeit érintő elváltozás.

  A kocsonyás nyálkahártya-képződmény a megfelelő orrlégzést akadályoztatja. A kezdeti stádiumra a szaglás és ízérzés romlása, az orr teltségérzete, orrfolyás jellemző. A nagyobb orrpolipok teljesen elzárhatják az orrüreget, aminek következtében a beteg áttér a szájon át történő légzésre. Ha az orrpolip teljesen kitölti az orrjáratokat, megjelenhet az orrdugulás miatti alvási apnoé.

  3. A szájüreg-, garat-, gége-, légcső megbetegedései szinte mindennaposak.

  A kisgyermekkori gyulladások magas lázzal járnak, felnőtt korra krónikus mandulagyulladássá fajulhatnak. Az ilyen "gócos" mandulák okozhatnak második betegségként vesegyulladást, szívizomgyulladást, ízületi, haj vagy bőr panaszokat. A dohányosok reggeli kitartó köhögésének oka a nikotin által kiváltott krónikus gége-, légcső- és hörghurut. A gégerák korai tünete lehet a nyeléskor jelentkező fülbe sugárzó fájdalom és a tartós rekedtség, de akár tünetmentesen is kifejlődhet. Azonban a korai felismerés esetén csaknem 100%-ban gyógyítható!

  4. Speciális szakképesítéssel rendelkező fül-orr-gégészek gyógyítják például a hangképzési zavarokat vagy az allergiát is.

  foniáter segítséget nyújt a rekedtség és hangkifáradás, az erőtlen, a nem kellően terhelhető és a nem megfelelő minőségű hang kezelésében. Az allergológusok a légúti allergiás megbetegedéseket kezelik. A szénanáthát nem csak növényi pollenek, állatszőr, hanem a poratkák, kémiai anyagok is kiválthatják. Az utóbbi időszakban előtérbe került az íz- és szaglásvesztés, ami a COVID-fertőzés gyakori kísérője – ezt a komplex kezelést igénylő betegséget is a fül-orr-gégészek gyógyítják.

  Budai Egészségközpont fül-orr-gégész szakemberei biztonságos környezetben várják a gyógyulni vágyó pácienseket a főváros frekventált pontjain.


  Forduljon szakembereinkhez!

  A tízszeres Superbrands-díjas Budai Egészségközpontban három helyszínen több mint 300 neves szakorvos magánrendelését keresheti fel mintegy 45 szakterületen. A személyre szabott ellátásról képzett, hosszú ideje együtt dolgozó szakembergárda gondoskodik. 22 év tapasztalatait és 400.000 ügyfelünk visszajelzéseit figyelembe véve folyamatosan azon dolgozunk, hogy a hozzánk fordulók számára igényeik és idejük tiszteletben tartásával a lehető leghatékonyabban szervezzük meg a gyógyító tevékenységet.

  Hírlevél feliratkozás - Budai Egészségközpont