2022-12-08 16:15 || 1.0.0
  • Szolgáltatásaink
  • Árlista
  • Kedvezmények
  • Magunkról
  • Kapcsolat
  • Karrier
  • Telefon: (+36) 1 489-52-00 | E-mail: info@bhc.hu

    Kétszer annyi nőt érint a hosszú-COVID szindróma, mint férfit

    Létrehozás dátuma: 2022-10-04

    COVID-fertőzöttek között nagy arányban alakul ki valamilyen tartós, hosszabb ideig fennálló szövődmény. Gyakori a fáradékonyság, a szaglásprobléma, a köhögés, a nehézlégzés, a szívdobogásérzés, de számos más tünet is megjelenhet. Ha a panaszok a fertőzés lezajlása után 12 héttel is fennállnak, akkor a szakirodalom szerint ún. long-COVID (vagyis hosszú COVID) szindrómának nevezzük. A Washingtoni Egyetem friss tanulmánya szerint ez kétszer akkora valószínűséggel alakul ki a nőknél, mint a férfiaknál.

    COVID tünetek

    A COVID-19 fertőzés a tüdők érintettsége mellett akár más szerveket is károsíthat, ezzel növelve a hosszú távú egészségügyi problémák kockázatát.  A pácienseknél az akut fertőzést követően 4-6 hét múlva is jelentkezhetnek panaszok, ilyen esetekben beszélhetünk post-COVID szindrómáról, de 12 hét után már long-COVID-nak nevezzük ezt az állapotot. ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) felkérésére készült elemzés szerint Európában 17 millióan szenvedtek valamilyen elhúzódó panasztól, valamint nőknél kétszer akkora eséllyel történt ez meg.

    A WHO felhívja a figyelmet a problémára, valamint a további kutatások, a kezelés és a rehabilitáció fontosságára. Hans Kluge, a WHO európai regionális igazgatója szerint a long-COVID-ban szenvedőknek több támogatásra, szolidaritásra van szükségük.

    Amennyiben szeretne többet megtudni a post-, illetve a long-COVID szindrómáról, iratkozzon fel hírlevelünkre és töltse le a témában készített tanulmányunkat, amelyben bemutatjuk a leggyakoribb tüneteket és a veszélyeztetett csoportokat, szervrendszerenként összefoglaljuk a lehetséges szövődményeket, valamint összegyűjtöttük a legfontosabb rehabilitációs tanácsokat! Ezen felül a feliratkozás elküldése után számos szolgáltatásunk esetében 15% kedvezményre lesz jogosult, ha felmutatja a kuponról készült képernyőfotót.


    Forduljon szakembereinkhez!

    A tízszeres Superbrands-díjas Budai Egészségközpontban három helyszínen több mint 300 neves szakorvos magánrendelését keresheti fel mintegy 45 szakterületen. A személyre szabott ellátásról képzett, hosszú ideje együtt dolgozó szakembergárda gondoskodik. 23 év tapasztalatait és csaknem 450.000 ügyfelünk visszajelzéseit figyelembe véve folyamatosan azon dolgozunk, hogy a hozzánk fordulók számára igényeik és idejük tiszteletben tartásával a lehető leghatékonyabban szervezzük meg a gyógyító tevékenységet.

    Hírlevél feliratkozás - Budai Egészségközpont

    Töltse le applikációnkat!

    Foglaljon időpontot könnyen, egyszerűen, telefonálás nélkül! Kövesse nyomon leleteit, előjegyzéseit kényelmesen! Tovább