A Budai Egészségközpont Budapest meghatározó magánegészségügyi intézménye, mely teljes körű, személyre szabott szolgáltatásait megbízható, hiteles partnerként nyújtja ügyfelei számára.

English

Pszichoszociális kockázati tényezők felmérése

A stresszbetegségek a leggyakoribb okai az elhúzódó betegállománynak, a munkából való tartós kiesésnek vagy a teljesítményromlásnak, ráadásul egy széleskörű európai felmérés alapján a dolgozók mintegy egyharmada vezető stresszornak kifejezetten a munkáját jelöli meg. Nyugati országokban végzett vizsgálat alapján a munkahelyi feszültséggel összefüggésbe hozható költség a bruttó nemzeti össztermék 10 százalékának értékét teszi ki. A túlterhelődéssel legtöbbször későn kezdenek el foglalkozni az emberek, amikor a káros (gyakorta maradandó) következmény már kialakult, annak ellenére, hogy az ártó hatások megelőzhetőek, a kezdeti zavarok jól kezelhetőek. Vállalatok számára kialakított szolgáltatásainkkal lehetőséget kínálunk mind a megelőzés, mind a stresszkezelés területein.

Pszichoszociális felmérésünk elemei

Pszichoszociális felmérési programunkban online kitölthető tesztekkel vizsgáljuk a munkahelyi terhelések és protektív faktorok előfordulását, mely alapján a szervezet megfelelő stratégiát tud kialakítani a munkavállalók optimális támogatása céljából. Oktató programjainkban tudományosan megalapozott ismeretekkel segítjük a beosztottakat és a vezetőket a stressztényezők és zavarjelek felismerésében. Workshopjainkon klinikai gyakorlatban dolgozó szakemberek tanítanak stresszkezelő és relaxációs, alváshigiénés stb. technikákat, amihez kiadványokat és konzultációs lehetőségeket is biztosítunk.

Munkahelyi pszicho-szociális rizikó és stressz

A pszichoszociális felméréshez kapcsolódó egyedi árakkal kapcsolatban, kérjük, vegye fel a kapcsolatot értékesítő kollégáinkkal az info@bhc.hu email címen!

 

Törvényi szabályozás

A munkavédelemről szóló 1993. évi XCIII. törvény 2008. január 1-jétől hatályos módosítása emeli be a munkavédelem törvényi szintű szabályozásába a pszichoszociális kockázati tényezők kezelésének munkáltatói feladatát.

A törvényi rendelkezés szerint pszichoszociális kockázatnak minősül a munkavállalót a munkahelyén érő azon hatások (konfliktusok, munkaszervezés, munkarend, foglalkoztatási jogviszony bizonytalansága stb.) összessége, amelyek befolyásolják az e hatásokra adott válaszreakcióit, illetőleg ezzel összefüggésben stressz, munkabaleset, lelki eredetű szervi (pszichoszomatikus) megbetegedés következhet be.Betegbiztonsági protokoll a Budai Egészségközpontban

Kiemelten fontosnak tartjuk pácienseink és az itt dolgozó szakemberek biztonságát, ezért Intézetünkben – a hatályban lévő aktuális rendelkezéseknek megfelelően – a koronavírus elleni védekezés számos formáját alkalmazzuk, melyekről részletesen EZEN a hivatkozáson olvashat.

Az EESZT-be történő jogszabályi előírások szerinti kötelező adatszolgáltatás érdekében, minden magyar állampolgárnál az ellátás megkezdésének alapfeltétele a TAJ megadása, valamint az Ön adatainak védelme érdekében a személyes adatainak hitelt érdemlő igazolása. Külföldi állampolgárok esetében amennyiben nem rendelkeznek TAJ-jal a külföldi úti okmány száma kerül rögzítésre.