A Budai Egészségközpont Budapest meghatározó magánegészségügyi intézménye, mely teljes körű, személyre szabott szolgáltatásait megbízható, hiteles partnerként nyújtja ügyfelei számára.

English

Horváth Csaba, Prof. Dr.

Dr. Horváth Csaba

Prof. Dr. Horváth Csaba – belgyógyász és endokrinológus, az MTA doktora, a Semmelweis Egyetem professzora és habilitált tanára. A klinikai endokrinológia valamennyi területét műveli, tehát a pajzsmirigy, mellékpajzsmirigy, agyalapi mirigy, mellékvesék és a nemi hormonokat termelő mirigyek betegségeiben szenvedő pácienseket fogad.

Speciális szakterülete még a kalcium- és csontanyagcsere: ezen a területen főleg csontritkulásos, D-vitamin hiányos, vagy veseköves betegekkel foglalkozik. Kandidátusi fokozatát a vesekőbetegség, akadémiai doktori címét pedig a metabolikus csontbetegségek tárgyában szerezte.

Létrehozta az ország első denzitometria laboratóriumát, amely ma országos központ és referenciahely. Kidolgozta és bevezette hazánkban a vesekövesek anyagcsere-vizsgálatát és az erre alapozott gyógyszeres kőmegelőzés módszereit.

Nevéhez fűződik a FRAX töréskockázati rendszer magyar modelljének létrehozása, és számos csontritkulás elleni gyógyszert az elsők között alkalmazott hazánkban. 6 évig elnöke, 12 évig alelnöke volt a Magyar Oszteoporózis Társaságnak, és 12 éven át főszerkesztője a Kalcium és Csont c. szakfolyóiratnak.