A Budai Egészségközpont Budapest meghatározó magánegészségügyi intézménye, mely teljes körű, személyre szabott szolgáltatásait megbízható, hiteles partnerként nyújtja ügyfelei számára.

English

Kurimay Tamás , dr. prof.

Tanulmányok

Pszichiáter, addiktológus szakorvos, diplomás szupervizor, pszichoterapeuta, pszichiátriai rehabilitációs szakorvos. 1979-ben szerezte diplomáját a Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi karán (SOTE). 
1994-ben az orvostudomány kandidátusa (Ph.D.) fokozatot szerzett, miután a Pécsi Orvostudományi Egyetem keretei között alkoholbetegek és családjai jellemzőit tanulmányozta, és Magyarországon először család-tipológiát állított fel. 

Korábbi és jelenlegi munkahelyek

1979-től a Központi Állami Kórház Pszichiátriai és Pszichoterápiás Osztályán, majd a Semmelweis Orvostudományi Egyetem Oktató Kórház Pszichiátriai és Pszichoterápiás Osztályán dolgozott, ahol az oktató kórház tanulmányi felelőse volt. 1995-től a SOTE Kútvölgyi Klinikai Tömb a Pszichiátriai és Pszichoterápiás Szakrendelésének vezető főorvosa, 2001-től a Szent János Kórház Pszichiátriai Osztályának osztályvezető főorvosa. Füredi János, Tringer László és Bitter István professzorokkal dolgozott együtt. 

1986-ban a University of Pennsylvania, USA töltött 5 hónapot, ahol a kognitív terápiában (prof. A.T. Beck) és a családterápiában (prof. Böszörményi-Nagy Iván) kapott képzést. Szakterülete a biológiai és a szociálpszichiátria integrációja, és elsősorban a családterápiás kutatásban, képzésben és oktatásban érdekelt. 

Számos hazai és nemzetközi szakmai szervezet tagja. 1995-2002. között a Magyar Családterápiás Egyesület, valamint a 2001-ben Budapesten rendezett Európai Családterápiás Egyesület (EFTA) konferenciájának elnöke volt. 

Jelenleg a Pszichiátriai Világszövetség Családkutatás és Intervenciós szekciójának elnöke, az EFTA csúcsvezetőségének tagja, a Pszichiátriai Szakmai Kollégium tagja, és a Magyar Pszichiátriai Társaság elnöke. 

Számos könyvfejezet és publikáció szerzője, a közelmúltban jelent meg szerkesztésében az első magyar nyelvű családterápiával és családkonzultációval foglalkozó európai távoktatási tankönyv.

Nyelvtudás

Terápiáit magyar és angol nyelven végzi.

2004-ben Európai Pszichoterápiás Diplomát kapott (ECP holder), amely az EU államaiból érkező páciensek számára nyújt licensz-biztosítékot. 

A Budai Egészségközpontban 2003. óta a pszichiátriai és kapcsolati problémák teljes spektrumával, azaz minden lelki betegséggel és kommunikációs problémával foglalkozik, gyógyszeres és pszichoterápiás (gyógyító beszélgetés) módszerével, egyénekkel, párokkal és családokkal egyaránt.


Amennyiben szeretne bejelentkezni kollégánkhoz pszichiáter magánrendelésre, hívja a +36-1-489-5200 telefonszámot, ahol diszpécserszolgálatunk minden hétköznap 8.00 és 20.00 óra között fogadja hívását!

Kapcsolódó témák