A Budai Egészségközpont Budapest meghatározó magánegészségügyi intézménye, mely teljes körű, személyre szabott szolgáltatásait megbízható, hiteles partnerként nyújtja ügyfelei számára.

English

Audiometria szakrendelés

Milyen esetekben érdemes felkeresni a szakrendelést?

  • Ha rosszabbnak érzi a hallását, mint korábban
  • Fülzúgásos panaszok esetén
  • Szédüléses panaszok esetén
  • Ha hirtelen halláscsökkenés lép fel,
  • Ha idős korban beszédértés-zavar alakul ki,
  • Ha a hallásromlást fülzúgás, szédülés, neurológiai tünet, például arcidegbénulás kíséri.

Hogyan történik a hallásvizsgálat?

A hallásvizsgálatot minden esetben 1 hónapon belüli fül-orr-gégészeti szakvizsgálatnak kell megelőznie!
A szakorvos először minden olyan tényezőt megvizsgál, amely befolyásolhatja a hallásunkat, mint például a dobhártya sérülése vagy fülváladék, illetve tájékozódik a korábbi fül-orr-gégészeti betegségeinkről és a minket érő zajhatásokról. Az állapotfelmérés után – indokolt esetben, külön egyeztetett időpontban - következik a csendeskabinos hallásvizsgálat.

A jól felszerelt audiológiai rendelő elengedhetetlen tartozéka a teljesen hangszigetelt csendeskabin vagy csendeskamra, ahol műszeres hallásvizsgálat történik audiológiai szakasszisztens közreműködésével. A páciensnek itt az audiométer által váltakozva a jobb és a bal fülére kibocsátott, különböző frekvenciájú és hangerősségű hangokról kell jeleznie, hallja-e. Így meghatározható a beteg hallásküszöbe, vagyis, hogy milyen frekvenciájú az a hang, amelyet még hall. Emellett objektív, a páciens aktív közreműködését nem igénylő vizsgálómódszereket is alkalmazunk (acusticus impedancia vizsgálat).

A műszeres hallásvizsgálati eredménnyel a páciensnek ismételten fel kell keresnie fül-orr-gégész kezelőorvosát, aki a kórtörténettől és a leletektől függően esetlegesen további vizsgálatotokat tarthat szükségesnek, ill. különböző kezelési módokat javasolhat. Sor kerülhet pl. keringésjavító infúziós kezelésre, szteroid terápiára, vagy hallókészülék felírására is, de válogatott esetekben akár műtéti megoldás javaslatára is.
A cikk dr. Kraxner Helga közreműködésével készült. 

Forduljon szakembereinkhez!

A hétszeres Superbrands-díjas Budai Egészségközpontban három helyszínen több mint 300 neves szakorvos magánrendelését keresheti fel mindegy 45 szakterületen. A személyre szabott ellátásról képzett, hosszú ideje együtt dolgozó szakembergárda gondoskodik. 18 év tapasztalatait és 300.000 ügyfelünk visszajelzéseit figyelembe véve folyamatosan azon dolgozunk, hogy a hozzánk fordulók számára igényeik és idejük tiszteletben tartásával a lehető leghatékonyabban szervezzük meg a gyógyító tevékenységet.Betegbiztonsági protokoll a Budai Egészségközpontban

Kiemelten fontosnak tartjuk pácienseink és az itt dolgozó szakemberek biztonságát, ezért Intézetünkben – a hatályban lévő aktuális rendelkezéseknek megfelelően – a koronavírus elleni védekezés számos formáját alkalmazzuk, melyekről részletesen EZEN a hivatkozáson olvashat.

A gyors ügyfélkiszolgálás érdekében új telefonvonalat biztosítunk koronavírus-teszt időpontfoglaláshoz: +36 1 999-1727
A fenti telefonszámon kollégáink kizárólag koronavírus-tesztre jegyzik elő tisztelt ügyfeleinket hétköznap 08:00 - 20:00 között.

A helyszíni előszűrés kérdőív letöltéséhez kérjük kattintson IDE!

Az EESZT-be történő jogszabályi előírások szerinti kötelező adatszolgáltatás érdekében, minden magyar állampolgárnál az ellátás megkezdésének alapfeltétele a TAJ megadása, valamint az Ön adatainak védelme érdekében a személyes adatainak hitelt érdemlő igazolása. Külföldi állampolgárok esetében amennyiben nem rendelkeznek TAJ-jal a külföldi úti okmány száma kerül rögzítésre.