A Budai Egészségközpont Budapest meghatározó magánegészségügyi intézménye, mely teljes körű, személyre szabott szolgáltatásait megbízható, hiteles partnerként nyújtja ügyfelei számára.

English

OCT

OCT (optikai koherens tomogáfia) vizsgálat

Az OCT a modern szemészeti vizsgálat új, fontos diagnosztikus eszköze. A vizsgálat során fénysugarak pásztázzák végig a szemfenéken az éleslátás helyét, így a látóhártya rétegeiről részletes átmetszeti képet kapunk. A szemorvos eme nagy felbontású kép segítségével az eddigieknél pontosabban tudja diagnosztizálni az éleslátás helyének (sárgafolt, másnéven makula) betegségeit. A készülék egész finom, korai elváltozásokat is képes kimutatni, melyek egyéb vizsgálattal nem láthatók. Az időben történő, pontos diagnózis fontos ahhoz, hogy a megfelelő kezelést időben elkezdhessük. A készülék képes a látóideg körüli idegrostréteg vastagság mérésére is, mely értéket fontos figyelnünk a zöldhályogos betegek esetében. Az időszakos vizsgálatok során a látóhártya betegségeinek lefolyását, a kezelés hatékonyságát számszerűsítve tudjuk követni. A szemfenéki képet fotón lehet rögzíteni, így egy-egy elváltozás jobban megítélhető és időben követhető.

Az OCT diagnosztikai vizsgálaton az asszisztens ún. Papilla(Látóidegfő) vizsgálatot végez. Orvosi szakvizsgálatra javasolt időpontot egyeztetni, amennyiben MACULA (éleslátás helye/sárgafolt) OCT vizsgálatára van szükség.
Az asszisztens pupilla tágítást nem végez. Szemészeti szakorvosi leletet, amennyiben az nem a Budai Egészségközpontban történt, kérjük hozzon magával

Milyen betegségek esetén fontos a rendszeres OCT vizsgálat elvégzése?

  • időskori makuladegeneráció vagy sárgafolt elfajulás (az időben megkezdett kezeléssel meg tudjuk előzni a súlyos, a látótér közepét érintő, visszafordíthatatlan látásromlást, valamint a betegség lefolyását jól tudjuk követni),
  • zöldhályog (az idegrostréteg vastagságának változását tudjuk követni, mely a látótér és a többi szemészeti vizsgálattal egybevetve segít az optimális kezelés beállításában),
  • cukorbetegség okozta szemfenéki elváltozások – diabéteszes makulopátia (a szemfenéki vizenyő alakulása jól követhető OCT vizsgálattal, mely segít a célzott kezelés időben történő megkezdésében),
  • a makula egyéb betegségei.

A hétszeres Superbrands-díjas Budai Egészségközpontban három helyszínen több mint 300 neves szakorvos magánrendelését keresheti fel mindegy 45 szakterületen. A személyre szabott ellátásról képzett, hosszú ideje együtt dolgozó szakembergárda gondoskodik. 18 év tapasztalatait és 300.000 ügyfelünk visszajelzéseit figyelembe véve folyamatosan azon dolgozunk, hogy a hozzánk fordulók számára igényeik és idejük tiszteletben tartásával a lehető leghatékonyabban szervezzük meg a gyógyító tevékenységet.

Betegbiztonsági protokoll a Budai Egészségközpontban

Kiemelten fontosnak tartjuk pácienseink és az itt dolgozó szakemberek biztonságát, ezért Intézetünkben – a hatályban lévő aktuális rendelkezéseknek megfelelően – a koronavírus elleni védekezés számos formáját alkalmazzuk, melyekről részletesen EZEN a hivatkozáson olvashat.

A gyors ügyfélkiszolgálás érdekében új telefonvonalat biztosítunk koronavírus-teszt időpontfoglaláshoz: +36 1 999-1727
A fenti telefonszámon kollégáink kizárólag koronavírus-tesztre jegyzik elő tisztelt ügyfeleinket hétköznap 08:00 - 20:00 között.

A helyszíni előszűrés kérdőív letöltéséhez kérjük kattintson IDE!

Az EESZT-be történő jogszabályi előírások szerinti kötelező adatszolgáltatás érdekében, minden magyar állampolgárnál az ellátás megkezdésének alapfeltétele a TAJ megadása, valamint az Ön adatainak védelme érdekében a személyes adatainak hitelt érdemlő igazolása. Külföldi állampolgárok esetében amennyiben nem rendelkeznek TAJ-jal a külföldi úti okmány száma kerül rögzítésre.