A Budai Egészségközpont Budapest meghatározó magánegészségügyi intézménye, mely teljes körű, személyre szabott szolgáltatásait megbízható, hiteles partnerként nyújtja ügyfelei számára.

English

Ízületek és csontok CT vizsgálata

Ingyenes CT- és MR-vizsgálat a XII. kerületi és ingyenes MR-vizsgálat az I. kerületi lakosok részére! A részletekért kérjük kattintson IDE!

Mi a vizsgálat célja?

Kizárólag a csontok és csontos elváltozások vizsgálatára használjuk. Az ízületek degeneratív csontos elváltozásainak ábrázolására és a csont daganatok vizsgálatára alkalmas módszer. A porcok állapota, a csontvelő és annak betegségei MR-rel vizsgálandó.

Milyen előkészítés szükséges?

Általában előkészítést nem igényel. Kivételes esetben adunk csak vénás kontrasztanyagot külön megbeszélés és indikáció alapján.

Hogyan végezzük a vizsgálatot?

Meghatározott ízületról illetve csontról egy natív vékonyszeletes sorozat készül. Speciális szoftverek segítségével ebből a sorozatból külön a lágyrészekről és külön a csontokról lesznek képek, melyekből többsíkú 2D rekonstrukciók készülnek az utólagos feldolgozás során. Speciális esetekben 3D rekonstrukciókat is készítünk. A rendelkezésünkre álló sokszeletes CT géppel a vizsgálat csak nagyon rövid időt vesz igénybe, ezért a beteg számára nem megterhelő.

Mikor kontraindikált a vizsgálat?

Igazán kontraindikáció nincs, mivel kontrasztanyag adására csak speciális esetekben kerül sor, természetesen ilyenkor a kontrasztanyag allergia ezt nem teszi lehetővé.

A beteg írásos véleményt kap a vizsgálat után, a képi anyagot CD-n adjuk át.

Forduljon szakembereinkhez!

A hétszeres Superbrands-díjas Budai Egészségközpontban három helyszínen több mint 300 neves szakorvos magánrendelését keresheti fel mindegy 45 szakterületen. A személyre szabott ellátásról képzett, hosszú ideje együtt dolgozó szakembergárda gondoskodik. 18 év tapasztalatait és 300.000 ügyfelünk visszajelzéseit figyelembe véve folyamatosan azon dolgozunk, hogy a hozzánk fordulók számára igényeik és idejük tiszteletben tartásával a lehető leghatékonyabban szervezzük meg a gyógyító tevékenységet.