A Budai Egészségközpont Budapest meghatározó magánegészségügyi intézménye, mely teljes körű, személyre szabott szolgáltatásait megbízható, hiteles partnerként nyújtja ügyfelei számára.

English

Emlődiagnosztika

Mammográfiás emlőszűrő vizsgálat

A modern képalkotó emlődiagnosztika alapmódszere a röntgen mammográfia (továbbiakban RM), melynek során a női emlőről natív röntgenképek készülnek. Panaszokkal és tünetekkel rendelkező páciensek vizsgálata a klinikai mammográfia. Tünet és panaszmentes nők vizsgálata a szűrő mammográfia.

A mammográfia előnyei

  • Magas diagnosztikus pontosság (klinikai gyakorlatban 90%-os, szűrő vizsgálatban 80%-os valódi pozitív arány)
  • Az emlőrák a klinikai tünetek megjelenése előtt átlagosan 2 évvel korábban diagnosztizálható.
  • Tudományos bizonyítékok alapján a rendszeres ismételt mammográfiás szűrés az emlőrák halálos kockázatát felére csökkenti.

Az emlő ultrahangvizsgálata 35 éves kor felett a mammográfia kiegészítője, míg 35 éves kor alatt – malignus daganat gyanúját kivéve – önmagában vagy első vizsgálatként is alkalmazható. Az emlő ultrahangvizsgálata önmagában vagy első vizsgálatként nem alkalmas sem emlőrákok primer diagnosztikájára, sem szűrésre. Követésre is csak ultrahanggal jól látható, azonosítható elváltozásnál használható, de ez nem helyettesíti az időszakos mammográfiát.

Klinikai mammográfia

(komplex emlődiagnosztika) privát szolgáltatás

  • 35 éves kor alatt első vizsgálat az ultrahang, szakmailag indokolt esetben a radiológus orvos döntése alapján készülhet mammográfia
  • 35 éves kor felett első vizsgálat a mammográfia és minden esetben végzünk ultrahang-vizsgálatot. Szakmailag indokolt esetben kiegészítő röntgen felvételt készítünk és a radiológus szakorvos is megtapintja az emlőket

A fent részletezett okok miatt az emlő ultrahangvizsgálatát csak a mammográfiában jártas személy (jelen szabályok szerint: radiológus szakorvos) végezheti. A hagyományos komplex emlődiagnosztika módszerei az esetek többségégben nagy pontossággal tisztázzák a preoperatív kórismét, esetenként előfordulhat azonban az, hogy a diagnózist MRI-vel (MRM) ajánlott kiegészíteni.

Forduljon szakembereinkhez!

A hétszeres Superbrands-díjas Budai Egészségközpontban három helyszínen több mint 300 neves szakorvos magánrendelését keresheti fel mindegy 45 szakterületen. A személyre szabott ellátásról képzett, hosszú ideje együtt dolgozó szakembergárda gondoskodik. 18 év tapasztalatait és 300.000 ügyfelünk visszajelzéseit figyelembe véve folyamatosan azon dolgozunk, hogy a hozzánk fordulók számára igényeik és idejük tiszteletben tartásával a lehető leghatékonyabban szervezzük meg a gyógyító tevékenységet.

A cikk dr. Puhl Mária közreműködésével készült.

Betegbiztonsági protokoll a Budai Egészségközpontban

Kiemelten fontosnak tartjuk a Budai Egészségközpontba érkező páciensek és az itt dolgozó szakemberek biztonságát is, ezért Intézetünkben – a hatályban lévő aktuális rendelkezéseknek mentén – a koronavírus elleni lehetséges védekezés számos formáját foganatosítjuk, melyekről részletesen a következő hivatkozáson adunk tájékoztatást:
/magunkrol/sajtoszoba/sajtokozlemenyek/2020/hirek/20200714-betegbiztonsagi-protokoll-a-budai-egeszsegkozpontban/