A Budai Egészségközpont Budapest meghatározó magánegészségügyi intézménye, mely teljes körű, személyre szabott szolgáltatásait megbízható, hiteles partnerként nyújtja ügyfelei számára.

English

Ultrahang Doppler vizsgálat

Mi a vizsgálat célja?

Ultrahang segítségével különböző testrészek keringését tudjuk végezni beleértve az artériákat és a vénákat is. Tájékozódni tudunk az erek faláról, tágasságáról és a keringés milyenségéről. Speciális mérések segítségével az áramlás sebességéről, ellenállás fokozódásáról vagy csökkenéséről kapunk felvilágosítást.
Vénás keringés vizsgálatakor a leggyakoribb kérdés: van-e az erekben trombózis, ha van, okoz-e elzáródást vagy sem. Végtagi vénák vizsgálatakor kimutathatók a tágult visszerek, vizsgálható a vénabillentyűk elégtelen működése és a mélyvénák állapota.
Artériás keringés vizsgálatakor leginkább az érfalak állapotát, meszes felrakódást, szűkületet és annak mértékét vizsgáljuk.

Milyen testtájak vizsgálhatók?

Leggyakrabban a nyaki ereket, felső és alsó végtag ereket vizsgáljuk. Lehetséges még a hasi szervek ereinek a vizsgálata.
Terhességben mind a magzat részéről, mind az anyai részről végezhetők speciális keringési vizsgálatok.

Milyen előkészítés szükséges?

Végtagi és nyaki erek valamint a terhes vizsgálatok nem igényelnek semmilyen előkészítést. Hasi erek vizsgálata esetén segítség, ha a beteg éhgyomorra van és a belek üresek.

Mikor kontraindikált a vizsgálat?

Az ultrahang a szervezet számára nem káros, nem megterhelő, így ezeknek a vizsgálatoknak kontraindikációja nincs.

Forduljon szakembereinkhez!

A hétszeres Superbrands-díjas Budai Egészségközpontban három helyszínen több mint 300 neves szakorvos magánrendelését keresheti fel mindegy 45 szakterületen. A személyre szabott ellátásról képzett, hosszú ideje együtt dolgozó szakembergárda gondoskodik. 20 év tapasztalatait és 300.000 ügyfelünk visszajelzéseit figyelembe véve folyamatosan azon dolgozunk, hogy a hozzánk fordulók számára igényeik és idejük tiszteletben tartásával a lehető leghatékonyabban szervezzük meg a gyógyító tevékenységet.