A Budai Egészségközpont Budapest meghatározó magánegészségügyi intézménye, mely teljes körű, személyre szabott szolgáltatásait megbízható, hiteles partnerként nyújtja ügyfelei számára.

English

Szendrői Miklós, dr. prof.

  

Tanulmányok, szakvizsgák

Semmelweis Egyetem, Általános Orvostudományi Kar, Ortopédiai Klinika

1952. november 22-én születtem Budapesten. Nős vagyok, négy gyermekem és két unokám van.

Orvosi tanulmányaimat 1977-ben fejeztem be a budapesti SOTE-n. Kórbonctanból és kórszövettanból, majd ortopédiából szakvizsgáztam. 1977-ben az I. Patológiai Intézetben kezdtem pályafutásomat, melyet 1983-tól az Ortopédiai Klinikán folytattam, 1995-től a Klinika igazgatójaként.

2005-ben jelent meg "Ortopédia" című önálló szakkönyvem, mely nemcsak az orvostanhallgatók számára íródott, hanem a szakvizsgára készülő fiatal kollégák felkészülését is segíti, ezt követte a "Csont-ízületi daganatok és daganatszerű elváltozások" című könyvem 2007-ben. Több mint 100 közleményem jelent meg, ebből 43 külföldi újságban, 13 különböző könyvbe írtam fejezeteket.

Vezetésem alatt doktori programot hoztunk létre a "Támasztó és mozgató szervrendszer működésének fiziológiája és patológiája" címmel.

Számos hazai és külföldi társaság munkájában veszek részt. Vezetőségi tagja vagyok az EMSOS-nak (European Musculoskeletal Oncology Society), vezetője az Arbeitsgemeinschaft für Knochentumoren társaságnak. A Cooperative Osteosarcoma Study (COSS) munkacsoportnak referenciasebészet vagyok Kelet-Európában az ortopédiai onkológia területén, illetve az EURAMOS programnak (multicentrikus program osteosarcomás betegek kemoterápiás protokolljának kidolgozására).

2008-tól alelnöke vagyok az Európai Ortopéd Társaságnak (EFORT: European Federation of Orthopaedics and Traumatology).

2004-től az Ortopédiai Szakmai Kollégium elnökeként is dolgozom. 


Amennyiben szeretne bejelentkezni kollégánkhoz ortopéd magánrendelésre, hívja a +36-1-489-5200 telefonszámot, ahol diszpécserszolgálatunk minden hétköznap 8.00 és 20.00 óra között fogadja hívását!

Kapcsolódó témák