A Budai Egészségközpont Budapest meghatározó magánegészségügyi intézménye, mely teljes körű, személyre szabott szolgáltatásait megbízható, hiteles partnerként nyújtja ügyfelei számára.

English

Addiktológia

Mi az addiktológia?

Az addiktológia a különböző függőségekkel (addikciókkal) foglalkozó orvosi szakterület. Legismertebb területe az alkohol- illetve drogfüggőség, a szexuális függőségek, valamint a társfüggőségi zavarok.

Milyen problémával fordulhatnak hozzánk?

Alkohol okozta mentális zavarok

  • Az alkohol tartós fogyasztása zavarokat okozhat a pszichikus struktúrákban, melyek elsősorban az érzelemszabályozásban, valamint a döntéshozatalokban mutatkoznak meg. A gondolkodásbeli hibák rossz döntésekre ösztönözhetnek, melyek a viselkedésben gyakran komoly zavarokat eredményeznek.

Szexuális függőségek

  • Szexuális fantáziafüggőség,
  • Maszturbáció, mint kábítószer,
  • Kéjfüggőség: sok szerető, békétlenség,
  • Online szexfüggőség
  • Szexuális függőség és erőszak,
  • Szexuális függőség és az egyéb függőségek társulása (elfedik, igazolják, racionalizálják egymást).

Társfüggőségi zavarok.

  • A kodependens személy annyira megszokja, hogy csak a másik függvényében tud létezni, hogy inkább belebetegszik, hogy visszaszerezze a másikat.

Hogyan zajlik a kezelés?

A szakrendelésen egyéni, hozzátartozói és/ vagy családi konzultációra van lehetőség.

A konzultáció egy jól felkészült szakember és egy segítséget kérő ember között létrejött kapcsolat, melyben egyenrangú felekként vesznek részt. A konzultáció nyelvezete igazodik a kliens iskolázottságához, kulturális beágyazottságához.

A konzultáció időben behatárolt, 1-5 alkalom a minimálisan javasolt időtartam, de lehet folyamatosan is alkalmazni vagy időszakosan.

A szakorvos az „itt és most” szituációban dolgozik, a konzultációs folyamat bármikor megállítható és lehet később újraindítható.

A kezelés folyamatába a családtagokat is bevonjuk.

A cikk dr. Hoyer Mária közreműködésével készült. 

Forduljon szakembereinkhez!

A hétszeres Superbrands-díjas Budai Egészségközpontban három helyszínen több mint 300 neves szakorvos magánrendelését keresheti fel mindegy 45 szakterületen. A személyre szabott ellátásról képzett, hosszú ideje együtt dolgozó szakembergárda gondoskodik. 20 év tapasztalatait és 300.000 ügyfelünk visszajelzéseit figyelembe véve folyamatosan azon dolgozunk, hogy a hozzánk fordulók számára igényeik és idejük tiszteletben tartásával a lehető leghatékonyabban szervezzük meg a gyógyító tevékenységet.


Betegbiztonsági protokoll a Budai Egészségközpontban

Kiemelten fontosnak tartjuk pácienseink és az itt dolgozó szakemberek biztonságát, ezért Intézetünkben – a hatályban lévő aktuális rendelkezéseknek megfelelően – a koronavírus elleni védekezés számos formáját alkalmazzuk, melyekről részletesen EZEN a hivatkozáson olvashat.

A gyors ügyfélkiszolgálás érdekében új telefonvonalat biztosítunk koronavírus-teszt időpontfoglaláshoz: +36 1 999-1727
A fenti telefonszámon kollégáink kizárólag koronavírus-tesztre jegyzik elő tisztelt ügyfeleinket hétköznap 08:00 - 20:00 között.

A helyszíni előszűrés kérdőív letöltéséhez kérjük kattintson IDE!

Az EESZT-be történő jogszabályi előírások szerinti kötelező adatszolgáltatás érdekében, minden magyar állampolgárnál az ellátás megkezdésének alapfeltétele a TAJ megadása, valamint az Ön adatainak védelme érdekében a személyes adatainak hitelt érdemlő igazolása. Külföldi állampolgárok esetében amennyiben nem rendelkeznek TAJ-jal a külföldi úti okmány száma kerül rögzítésre.