A Budai Egészségközpont Budapest meghatározó magánegészségügyi intézménye, mely teljes körű, személyre szabott szolgáltatásait megbízható, hiteles partnerként nyújtja ügyfelei számára.

English

Nephrológiai telefonos konzultáció

A kialakult járványügyi helyzet miatt, pácienseink biztonságos ellátása érdekében új szolgáltatást, telefonos nephrológiai konzultációt indítunk.

A nephrológiai telefonos konzultáció időtartama 15 perc, amely során a pácienseink közvetlenül szakorvosainkkal kerülnek összeköttetésbe. A pácienseket előzetes egyeztetés alapján diszpécsereink jegyzik elő. A megadott napon és időpontban tehát a páciensnek semmi más dolga nincs, mint fogadni a BEK szakorvosának hívását. A telefonos nephrológiai konzultáció része a receptfelírás is.

A nephrológiai telefonos konzultáció díja 18.000 Ft.


Hogyan zajlik a telefonos konzultáció?

1. Felnőtt telefonos konzultáció azon páciensek számára, akik még NEM jártak intézményünkben

Szakorvosaink tanácsokkal látják el pácienseinket a hirtelen fellépő tüneteik esetében (pl: vizelési panaszok (gyakori inger, csípő vizelet, vérvizelés), laborleletben szereplő fehérje ürítés a vizeletben, továbbá vesegyulladás (glomerulonephritis) gyanúja vagy fennàllta, tubulointerstitialis nephritis (közte vesemedencegyulladas) gyanúja vagy fennállta esetén.
Amennyiben a páciens rendelkezik leletekkel és előzetesen beszkennelve elküldte azokat a orvosilelet@bhc.hu e-mail címre, a szakorvos ezekről is véleményt mond, indikáció esetén pedig receptet ír fel.

2. Felnőtt telefonos konzultáció azon páciensek számára, akik MÁR gondozás alatt állnak intézményünkben

Az 1. pontban részletezetteken túl a gondozott betegségek gyógyszerelése és tanácsadás történik a beteg kartonja alapján. Például: polycystas vesebetegseg,, diabeteses nephropathia (cukorbetegségben kialakult vesekárosodás), hypertoniás nephropathia (magasvérnyomás mellett kialakult vesebetegség), vese erek arteriosclerosisa (érelmeszesedése), a vesefunkciók romlása. Diagnosztikus vizsgálatokat javasol, kezdeményez és terápiás javaslatokat nyújt a fenti esetekben a nephrológus.
Nem a nephrológus ad véleményt urológiai betegségek (a vesék és húgyutak daganatos betegségek, a vesék és a hólyag köves betegségei, a prosztata betegségei, gyakori éjszakai vizelés), vizelettartási rendellenességek vagy nőgyógyászati betegségek esetében.

Fontos!

Ha gyógyszereléséhez nincs megfelelően alátámasztott dokumentáció vagy vizsgálati lelet, akkor ügyeleti jelleggel csak egy dobozzal áll módunkban felírni.

3. Ne kérjen telefonos konzultációt, hanem azonnal hívjon mentőt a következő esetekben:

  • Mellkasi nyomás és szapora, kapkodó légzés vagy nehézlégzés esetén
  • Abban az esetben, ha az egyik oldali végtag elgyengül, beszédzavar jelentkezik
  • Ismert vesekövesség mellett jelentkező, akár hidegrázással lázzal járó derék fájdalom, vesetáji görcs, elakadt a vizelete vagy elcsöpög azaz ún. inkontinencia esetén
  • Erős vérzéssel járó sérülés vagy végtagdeformációval járó sérülés esetén
  • Csillapíthatatlan hányás vagy véres hányás

Bejelentkezéshez és további információkért hívja diszpécser szolgálatunkat hétköznap 8:00 – 20:00 óra között a 489-5200 számon!

Betegbiztonsági protokoll a Budai Egészségközpontban

Kiemelten fontosnak tartjuk pácienseink és az itt dolgozó szakemberek biztonságát, ezért Intézetünkben – a hatályban lévő aktuális rendelkezéseknek megfelelően – a koronavírus elleni védekezés számos formáját alkalmazzuk, melyekről részletesen EZEN a hivatkozáson olvashat.

A gyors ügyfélkiszolgálás érdekében új telefonvonalat biztosítunk koronavírus-teszt időpontfoglaláshoz: +36 1 999-1727
A fenti telefonszámon kollégáink kizárólag koronavírus-tesztre jegyzik elő tisztelt ügyfeleinket hétköznap 08:00 - 20:00 között.

A helyszíni előszűrés kérdőív letöltéséhez kérjük kattintson IDE!

Az EESZT-be történő jogszabályi előírások szerinti kötelező adatszolgáltatás érdekében, minden magyar állampolgárnál az ellátás megkezdésének alapfeltétele a TAJ megadása, valamint az Ön adatainak védelme érdekében a személyes adatainak hitelt érdemlő igazolása. Külföldi állampolgárok esetében amennyiben nem rendelkeznek TAJ-jal a külföldi úti okmány száma kerül rögzítésre.