A Budai Egészségközpont Budapest meghatározó magánegészségügyi intézménye, mely teljes körű, személyre szabott szolgáltatásait megbízható, hiteles partnerként nyújtja ügyfelei számára.

English

Neurológiai telefonos konzultáció

A kialakult járványügyi helyzet miatt, pácienseink biztonságos ellátása érdekében új szolgáltatást, telefonos neurológiai konzultációt indítunk.

A neurológiai telefonos konzultáció időtartama 15 perc, amely során a pácienseink közvetlenül szakorvosainkkal kerülnek összeköttetésbe. A pácienseket előzetes egyeztetés alapján diszpécsereink jegyzik elő. A megadott napon és időpontban tehát a páciensnek semmi más dolga nincs, mint fogadni a BEK szakorvosának hívását. A telefonos neurológiai konzultáció része a receptfelírás is.

A neurológiai telefonos konzultáció díja 18.000 Ft.


Hogyan zajlik a telefonos konzultáció?

1. Felnőtt telefonos konzultáció azon páciensek számára, akik még NEM jártak intézményünkben

Egészségügyi leleteket konzultációja neurológus szakorvosunkkal, amelyhez a dokumentumokat kérjük előzetesen beszkennelve küldje el az orvosilelet@bhc.hu e-mail címre.

2. Felnőtt telefonos konzultáció azon páciensek számára, akik MÁR gondozás alatt állnak intézményünkben

Szakorvosunk gondozott betegségei gyógyszerelését, gyógyszermódosítást és tanácsadást végez a következő betegségek/panaszok esetén: Parkinson kór, demencia, fejfájás (migrén, egyéb krónikus fejfájások), epilepszia, agyi érbetegségek, neuropátiák, idegzsábák, nyugtalan láb szindróma, krónikus szédüléses panaszok.

Emellett ismert gondozott gerincsérv, illetve ideggyógyászaton gondozott mozgásszervi állapot kiújulása esetén ismételt gyógyszerelést tud elrendelni. Lehetőség van továbbá más szakmában javasolt gyógyszerelés egyeztetésére a neurológiai alapbetegségben alkalmazott rendszeres gyógyszerelés ismeretében.

Ezenkívül ideggyógyász szakorvos által felírható gyógyszerek felírása (kivétel a sclerosis multiplexben alkalmazott gyógyszerek, amelyek felírása SM Centrumokban engedélyezett), illetve neurológiai kórképekben szükséges gyógyászati segédeszköz felírása vagy javaslata is történhet a telefonos konzultáció során.

Megfelelő előzetes dokumentációval rendelkező páciensek részére szakorvosi javaslatot is ki tudunk állítani és a dokumentált neurológiai alapbetegségben felírható gyógyszerek felírására is van lehetőség.

Fontos!

Ha gyógyszereléséhez nincs megfelelően alátámasztott dokumentáció vagy vizsgálati lelet, akkor ügyeleti jelleggel csak egy dobozzal áll módunkban felírni.

3. Ne kérjen telefonos konzultációt, hanem azonnal hívjon mentőt a következő esetekben:

  • Mellkasi nyomás és szapora, kapkodó légzés vagy nehézlégzés esetén
  • Szapora, kapkodó légzés vagy félrenyelés
  • Erős, gyors szívdobogásérzéssel járó epizódok esetleg szédüléssel vagy ájulásszerű rosszullétekkel
  • Abban az esetben ha hirtelen féloldali látásvesztés, beszédzavar (értelmetlen szavak, vagy artikulációs nehézség), végtagok féloldali elgyengülése vagy ügyetlenné válása, az arc félrehúzódása, a test féloldali zsibbadása vagy érzéketlensége, látótérkiesés, kettőslátás, nyelészavar, egyensúlyzavar alakult ki akár átmenetileg is
  • Eszméletvesztés, 210/120 Hgmm feletti vérnyomásértékek
  • Erős vérzéssel járó sérülés vagy végtagdeformációval járó sérülés esetén
  • Tudatzavar, hirtelen kialakult zavart viselkedés
  • Gerincfájdalom mellett jelentkező vizelési, székelési zavarok, izomgyengeség kialakulása
  • Fejsérülést, gerincsérülést követően kialakuló panaszok

Bejelentkezéshez és további információkért hívja diszpécser szolgálatunkat hétköznap 8:00 – 20:00 óra között a 489-5200 számon!

Betegbiztonsági protokoll a Budai Egészségközpontban

Kiemelten fontosnak tartjuk pácienseink és az itt dolgozó szakemberek biztonságát, ezért Intézetünkben – a hatályban lévő aktuális rendelkezéseknek megfelelően – a koronavírus elleni védekezés számos formáját alkalmazzuk, melyekről részletesen EZEN a hivatkozáson olvashat.

A gyors ügyfélkiszolgálás érdekében új telefonvonalat biztosítunk koronavírus-teszt időpontfoglaláshoz: +36 1 999-1727
A fenti telefonszámon kollégáink kizárólag koronavírus-tesztre jegyzik elő tisztelt ügyfeleinket hétköznap 08:00 - 20:00 között.

A helyszíni előszűrés kérdőív letöltéséhez kérjük kattintson IDE!

Az EESZT-be történő jogszabályi előírások szerinti kötelező adatszolgáltatás érdekében, minden magyar állampolgárnál az ellátás megkezdésének alapfeltétele a TAJ megadása, valamint az Ön adatainak védelme érdekében a személyes adatainak hitelt érdemlő igazolása. Külföldi állampolgárok esetében amennyiben nem rendelkeznek TAJ-jal a külföldi úti okmány száma kerül rögzítésre.