A Budai Egészségközpont Budapest meghatározó magánegészségügyi intézménye, mely teljes körű, személyre szabott szolgáltatásait megbízható, hiteles partnerként nyújtja ügyfelei számára.

English

Diabetológia

A telefonos szakorvosi konzultáció mellett az új hivatalos eljárásrendnek megfelelően ismét lehetőséget biztosítunk személyes vizsgálatokra is!

Foglaljon időpontot online, vagy hívja diszpécserszolgálatunkat hétköznap 08:00 - 20:00 között a 489-5200 számon!

A diabétesszel, vagyis a cukorbetegséggel és annak megelőzésével, gyógyításával foglalkozó orvosi tudományág.

A cukorbetegség (diabetes mellitus vagy "diabétesz", magyarul "mézédes átfolyás"-t jelent a görög "διαβήτης" = "átmenet, átfolyás" és a latin "mellitus" = "mézédes" szavak összetételéből) a szervezet anyagcseréjének krónikus megbetegedése. Az elnevezés az egyik főtünetre, a cukor vizelettel való fokozott kiválasztására és a megemelkedett vizeletmennyiségre utal. (A középkorban a vizelet megkóstolása jelentette a diagnózist.)Diabetológia

A betegség oka a hasnyálmirigy által termelt inzulin nevű hormon hiánya, vagy a szervezet inzulinnal szembeni érzéketlensége (inzulinrezisztencia, relatív inzulinhiány), vagy mindkettő.

Az abszolút vagy relatív inzulinhiány következtében, mivel a sejtek inzulin hiányában nem képesek a glükóz felvételére, a vércukorszint megemelkedik, és ez okozza a betegség fő tüneteit.

Miért válassza a Budai Egészségközpontot?

Feladatunknak tekintjük mind az inzulin-függő, mint a tablettával kezelhető cukorbetegek ellátását, beleértve a cukorbeteg kismamák fogamzás előtti felkészítő beállítását és terhes gondozását is.

Egészségközpontunkba érkező betegeink anyagcsere beállítása és a társbetegségek kivizsgálása, párhuzamos kezelése az első hónapban az esetek túlnyomó többségében megtörténik, mely ez idő alatt 1-2 szakorvosi vizitet igényel. Az első vizit, ahol a gyógyszeres kezelés optimalizálása, diétás ismeretek megszerzése történik, óhatatlanul hosszabb időt vesz igénybe. Ugyanakkor itt szembesülhet a beteg azzal, hogy a korrekt diéta nem azonos tiltások sorozatával.

Életmód tanácsadás során a cukorbetegség bizonyos formáiban a cukorbetegség oki és nemcsak tüneti terápiájára is sor kerül, amelynek során a gyógyszerszükséglet jelentősen csökkenhet, bizonyos estekben a beteg gyógyszermentessé is válhat vagy az inzulinkezeléstől is megszabadulhat. Ezt követően az elért eredmények megóvása, az aktuális igényeknek megfelelő gondozás 3-4 havonta történő kontrollviziteket tesz szükségessé.

Egészségközpontunkban a szakmai igényeknek megfelelően (jogszabályi korlátozások nélkül) rendelkezésre állnak a diabetesz gondozásában fontos szerepet játszó vizsgálómódszerek (HBA1C, microalbumin-szűrés stb.) és további szakorvosi vizsgálatok pl. szemészet. Fontos számunkra, hogy  minden szakmai igényt kielégítő betegellátáshoz juthassanak betegeink.

A cikk dr. Bartos Tímea közreműködésével készült. 

Forduljon szakembereinkhez!

A hétszeres Superbrands-díjas Budai Egészségközpontban három helyszínen több mint 300 neves szakorvos magánrendelését keresheti fel mindegy 45 szakterületen. A személyre szabott ellátásról képzett, hosszú ideje együtt dolgozó szakembergárda gondoskodik. 20 év tapasztalatait és 300.000 ügyfelünk visszajelzéseit figyelembe véve folyamatosan azon dolgozunk, hogy a hozzánk fordulók számára igényeik és idejük tiszteletben tartásával a lehető leghatékonyabban szervezzük meg a gyógyító tevékenységet.

Gyakran ismételt kérdések

Kapcsolódó oldalak

Cikk a gerinces blogon

Betegbiztonsági protokoll a Budai Egészségközpontban

Kiemelten fontosnak tartjuk pácienseink és az itt dolgozó szakemberek biztonságát, ezért Intézetünkben – a hatályban lévő aktuális rendelkezéseknek megfelelően – a koronavírus elleni védekezés számos formáját alkalmazzuk, melyekről részletesen EZEN a hivatkozáson olvashat.

A gyors ügyfélkiszolgálás érdekében új telefonvonalat biztosítunk koronavírus-teszt időpontfoglaláshoz: +36 1 999-1727
A fenti telefonszámon kollégáink kizárólag koronavírus-tesztre jegyzik elő tisztelt ügyfeleinket hétköznap 08:00 - 20:00 között.

A helyszíni előszűrés kérdőív letöltéséhez kérjük kattintson IDE!

Az EESZT-be történő jogszabályi előírások szerinti kötelező adatszolgáltatás érdekében, minden magyar állampolgárnál az ellátás megkezdésének alapfeltétele a TAJ megadása, valamint az Ön adatainak védelme érdekében a személyes adatainak hitelt érdemlő igazolása. Külföldi állampolgárok esetében amennyiben nem rendelkeznek TAJ-jal a külföldi úti okmány száma kerül rögzítésre.