A Budai Egészségközpont Budapest meghatározó magánegészségügyi intézménye, mely teljes körű, személyre szabott szolgáltatásait megbízható, hiteles partnerként nyújtja ügyfelei számára.

English

Fogászat

A fogászat az orvostudomány azon ága, mely a teljes szájüreg: fogazat, fogíny, állcsontok, nyelv, ajkak, szájnyálkahártya, nyálmirigyek, állkapocsízület problémáival, betegségeivel foglalkozik. Leggyakrabban természetesen a fogazattal összefüggő problémákkal, mint például a fogszuvasodás, fogínysorvadás, foghiányok stb. fordulnak hozzánk betegeink.

Mikor forduljunk fogorvoshoz?

Sajnos leggyakrabban akkor fordulunk fogorvoshoz, ha valami fájdalom, probléma jelentkezik, esetleg esztétikai problémánk merül fel fogainkkal kapcsolatban.

Szeretnénk elérni, hogy a fogászat egy gondozói tevékenység legyen, melynek során pácienseink félévente kontroll vizsgálaton vennének részt. Az általános fogászati szűrővizsgálat kapcsán felmérjük a fogazat és a fogíny állapotát és egyben rákszűrést is végzünk, mely kiterjed a teljes szájüreg vizsgálatára is. Ezt különösen fontosnak tartjuk, mivel Magyarországon a szájüregi rosszindulatú daganatok száma az utóbbi években jelentősen megemelkedett, korai diagnózissal viszont jól gyógyíthatóak.

Ajánlott félévente szájhigiénés programon részt venni, melynek során a
felrakódott fogkövek ultrahangos eltávolítása, elszíneződések polírozása, szájhigiénés tanácsadás történik. Ez nagyban hozzásegít a fogínysorvadás megelőzéséhez, fogszuvasodás időbeni diagnosztizálásához.

Milyen kezeléseket végzünk?

  • Konzerváló fogászati beavatkozások: esztétikus tömések, gyökérkezelések, esztétikus inlayk, onlayk, héjak.
  • Parodontológiai kezelések: ultrahangos fogkő eltávolítás, polírozás, tasakok kürettálása, fogak sínezése
  • Fogpótlások: esztétikus fémkerámia és fémmentes fogpótlások, koronák, hidak, kombinált fogpótlások, fogsorok készítése.
  • Esztétikai beavatkozások: homokfúvós polírozás, fogfehérítés, fogékszer ragasztás.
  • Kezeléseinket a legnagyobb körültekintéssel, lehetőség szerint fájdalommentesen végezzük megnyugtató környezetben.
Tájékoztatjuk, hogy amennyiben nem rendelkezik védettségi igazolvánnyal, a lefoglalt vizsgálatot megelőzően a helyszínen végzett előszűrő kérdőív kitöltése szükséges (triage), melynek pozitív eredménye esetén a Budai Egészségközpont jogosult az ellátás visszautasítására. A helyszíni előszűrő kérdőív megtekintéséhez kérjük kattintson ide.
Az NNK és az EMMI utasításai alapján, amennyiben nem rendelkezik védettségi igazolvánnyal és invazív beavatkozásra érkezik, aznapi negatív antigén gyorsteszt eredmény bemutatása szükséges. 16 éves kor alatti pácienseinktől invazív beavatkozás esetén aznapi negatív antigén gyorsteszt eredményt nem kérünk.
Ha a páciens COVID-fertőzésre utaló tüneteket mutat, szakorvosi döntés alapján antigén gyorsteszt elvégzését kérhetjük érvényes védettségi igazolvány megléte esetén is.


Gyakori kérdések

Fogászati témában gyakran felmerülő kérdések

A cikk dr. Wencz Mónika közreműködésével készült. 

Miért válassza a Budai Egészségközpontot?

Az orvos-beteg kapcsolat a bizalomra épül, ami meghatározza a gyógyító munka sikerességét. Meggyőződésünk, hogy ezt a bizalmat elsősorban orvosaink hitelessége, szakértelme teremtheti meg, a vitán felül álló szakmai hozzáértés ezért nálunk minden orvos számára alapkövetelmény. A kiemelkedő színvonalat vezető orvosaink garantálják, akik szakterületük széles körben elismert specialistái.

Forduljon szakembereinkhez!

A hétszeres Superbrands-díjas Budai Egészségközpontban három helyszínen több mint 300 neves szakorvos magánrendelését keresheti fel mindegy 45 szakterületen. A személyre szabott ellátásról képzett, hosszú ideje együtt dolgozó szakembergárda gondoskodik. 18 év tapasztalatait és 300.000 ügyfelünk visszajelzéseit figyelembe véve folyamatosan azon dolgozunk, hogy a hozzánk fordulók számára igényeik és idejük tiszteletben tartásával a lehető leghatékonyabban szervezzük meg a gyógyító tevékenységet.