A Budai Egészségközpont Budapest meghatározó magánegészségügyi intézménye, mely teljes körű, személyre szabott szolgáltatásait megbízható, hiteles partnerként nyújtja ügyfelei számára.

English

Fogászat

A fogászat az orvostudomány azon ága, mely a teljes szájüreg: fogazat, fogíny, állcsontok, nyelv, ajkak, szájnyálkahártya, nyálmirigyek, állkapocsízület problémáival, betegségeivel foglalkozik. Leggyakrabban természetesen a fogazattal összefüggő problémákkal, mint például a fogszuvasodás, fogínysorvadás, foghiányok stb. fordulnak hozzánk betegeink.

Mikor forduljunk fogorvoshoz?

Sajnos leggyakrabban akkor fordulunk fogorvoshoz, ha valami fájdalom, probléma jelentkezik, esetleg esztétikai problémánk merül fel fogainkkal kapcsolatban.

Szeretnénk elérni, hogy a fogászat egy gondozói tevékenység legyen, melynek során pácienseink félévente kontroll vizsgálaton vennének részt. Az általános fogászati szűrővizsgálat kapcsán felmérjük a fogazat és a fogíny állapotát és egyben rákszűrést is végzünk, mely kiterjed a teljes szájüreg vizsgálatára is. Ezt különösen fontosnak tartjuk, mivel Magyarországon a szájüregi rosszindulatú daganatok száma az utóbbi években jelentősen megemelkedett, korai diagnózissal viszont jól gyógyíthatóak.

Ajánlott félévente szájhigiénés programon részt venni, melynek során a
felrakódott fogkövek ultrahangos eltávolítása, elszíneződések polírozása, szájhigiénés tanácsadás történik. Ez nagyban hozzásegít a fogínysorvadás megelőzéséhez, fogszuvasodás időbeni diagnosztizálásához.

Milyen kezeléseket végzünk?

  • Konzerváló fogászati beavatkozások: esztétikus tömések, gyökérkezelések, esztétikus inlayk, onlayk, héjak.
  • Parodontológiai kezelések: ultrahangos fogkő eltávolítás, polírozás, tasakok kürettálása, fogak sínezése
  • Fogpótlások: esztétikus fémkerámia és fémmentes fogpótlások, koronák, hidak, kombinált fogpótlások, fogsorok készítése.
  • Esztétikai beavatkozások: homokfúvós polírozás, fogfehérítés, fogékszer ragasztás.
  • Kezeléseinket a legnagyobb körültekintéssel, lehetőség szerint fájdalommentesen végezzük megnyugtató környezetben.

Felhívjuk tisztelt pácienseink figyelmét, hogy amennyiben már átestek a COVID-19 fertőzésen, és fogászati vizsgálatra érkeznek intézetünkbe, csak akkor áll módunkban elvégezni az említett vizsgálatokat, ha érkezéskor igazolást mutatnak fel a fertőzés lezajlása utáni negatív PCR vagy antigén gyorstesztről.  A vizsgálat elvégzésének feltétele a fertőzéstől számított minimum 21 nap és 3 tünetmentes nap. Amennyiben nem rendelkeznek negatív teszttel, akkor a szabad időpontok függvényében akár aznap előjegyezhetőek gyorstesztre és magára a fogászati vizsgálatra is, de erről időpontfoglaláskor egyeztetnie szükséges diszpécserkollégánkkal.

Gyakori kérdések

Fogászati témában gyakran felmerülő kérdések

A cikk dr. Wencz Mónika közreműködésével készült. 

Miért válassza a Budai Egészségközpontot?

Az orvos-beteg kapcsolat a bizalomra épül, ami meghatározza a gyógyító munka sikerességét. Meggyőződésünk, hogy ezt a bizalmat elsősorban orvosaink hitelessége, szakértelme teremtheti meg, a vitán felül álló szakmai hozzáértés ezért nálunk minden orvos számára alapkövetelmény. A kiemelkedő színvonalat vezető orvosaink garantálják, akik szakterületük széles körben elismert specialistái.

Forduljon szakembereinkhez!

A hétszeres Superbrands-díjas Budai Egészségközpontban három helyszínen több mint 300 neves szakorvos magánrendelését keresheti fel mindegy 45 szakterületen. A személyre szabott ellátásról képzett, hosszú ideje együtt dolgozó szakembergárda gondoskodik. 18 év tapasztalatait és 300.000 ügyfelünk visszajelzéseit figyelembe véve folyamatosan azon dolgozunk, hogy a hozzánk fordulók számára igényeik és idejük tiszteletben tartásával a lehető leghatékonyabban szervezzük meg a gyógyító tevékenységet.

Betegbiztonsági protokoll a Budai Egészségközpontban

Kiemelten fontosnak tartjuk pácienseink és az itt dolgozó szakemberek biztonságát, ezért Intézetünkben – a hatályban lévő aktuális rendelkezéseknek megfelelően – a koronavírus elleni védekezés számos formáját alkalmazzuk, melyekről részletesen EZEN a hivatkozáson olvashat.

A gyors ügyfélkiszolgálás érdekében új telefonvonalat biztosítunk koronavírus-teszt időpontfoglaláshoz: +36 1 999-1727
A fenti telefonszámon kollégáink kizárólag koronavírus-tesztre jegyzik elő tisztelt ügyfeleinket hétköznap 08:00 - 20:00 között.

A helyszíni előszűrés kérdőív letöltéséhez kérjük kattintson IDE!

Az EESZT-be történő jogszabályi előírások szerinti kötelező adatszolgáltatás érdekében, minden magyar állampolgárnál az ellátás megkezdésének alapfeltétele a TAJ megadása, valamint az Ön adatainak védelme érdekében a személyes adatainak hitelt érdemlő igazolása. Külföldi állampolgárok esetében amennyiben nem rendelkeznek TAJ-jal a külföldi úti okmány száma kerül rögzítésre.