A Budai Egészségközpont Budapest meghatározó magánegészségügyi intézménye, mely teljes körű, személyre szabott szolgáltatásait megbízható, hiteles partnerként nyújtja ügyfelei számára.

English

Foglalkozás-egészségügyi ellátás

A humánpolitika segítése

A munkavédelemről szóló 1993. évi XCIII. Törvény elrendeli, hogy minden munkáltató valamennyi munkavállalója számára köteles foglalkozás-egészségügyi (köznyelven: üzemorvosi) szolgáltatást biztosítani.

foglalkozás-egészségügyi ellátás

Ez a Budai Egészségközpontban azonban nem csak az orvosi alkalmassági vizsgálatot fogalja magában, hanem az alábbiakban is hatékonyan közreműködünk: 

 • munka-egészségügyi szemle/ bejárás - célja, hogy felhívhassuk a munkáltatók figyelmét, mely területeken nem felelnek meg az aktuális jogszabályi előírásoknak( elkerülendő egy esetleges hatósági ellenőrzés anyagi vonzatait) 
 • statisztika küldése az elvégzett alkalmassági vizsgálatokról 
 • statisztika küldése a következő 2 hónapban esedékes alkalmassági vizsgálatokról 
 • tanácsadás az egyéni védőeszközök kiválasztásában, a munkahelyek ergonómiai kialakításában
 • részvétel az elsősegélynyújtók képzésében 
 • tanácsadás az elsősegélynyújtó helyek kialakításában
 • a hivatásos jogosítványokhoz, targonca-vezető engedélyhez szükséges alkalmassági vizsgálat elvégzése 
 • a munkakörhöz kötött védőoltások kiválasztása, beadása 
 • igény szerint oltási kampányok lebonyolítása (influenza, HPV, kullancs- encephalitis) 
 • közreműködünk a megváltozott munkaképességűek rehabilitációjában 
 • segítséget nyújtunk a vizsgálatokkal kapcsolatos dokumentációk, statisztikák, jelentések elkészítésében 
 • igény szerint külső helyszíni munkahelyi egészségfejlesztésin programok, egészségnapok, kampányszűrések, előadások, gyakorlatok szervezése

Nagyobb vállalati létszám esetén helyszíni orvosi konzultációt is tudunk biztosítani.

Munkánkat integrált informatikai rendszer támogatja. A betegadatoktól a leletekig, a szerződéses jogosultságoktól a számlázásig mindent számítógépen tartunk nyilván.

A céges ügyintézés (szervezés, adminisztráció, vizsgálati eredmények kiküldése, ügyfélkérések kezelése, stb.) zökkenőmentes biztosításával külön ügyfélkapcsolati csoport foglalkozik.
Igény esetén a foglalkozás-egészségügyi ellátás és a menedzserszűrés egy helyszínen és azonos időpontban is igénybe vehető.

Mit nyújt a foglalkozás-egészségügyi vizsgálat?

Az alkalmassági véleményen túl…

Odafigyelést.

Az alkalmassági vizsgálat (üzemorvosi vizsgálat, vagy foglalkozás-egészségügyi vizsgálat) során elvégzett vizsgálatokról a dolgozó összefoglaló orvosi véleményt kap az egészségének megőrzéséhez szükséges részletes orvosi tanácsokkal, javaslatokkal. Részlet egy véleményből:

„Munkaköri alkalmasságot korlátozó tényezőt nem találtam. A vizsgálat során mérsékelt alsó végtagi visszerességet, számos anyajegyet találtunk. Anyajegyei miatt a túlzott napozástól és a solariumtól való tartózkodást, az anyajegyeken észlelt bárminemű változás esetén azonnali, egyébként pedig évente bőrgyógyászati szakorvosi vizsgálatot javasolok. Visszerei jelenleg panaszt nem okoznak, a visszeresség romlásának megakadályozására vénás torna javasolt, mely lényege, hogy hanyatt fekvő testhelyzetben, függőlegesen feltartott alsó végtagokkal a lábfejeket mozgatja, lábkörzéseket végez naponta 5-10 percen keresztül.

Laboratóriumi eredményeiből magasabb húgysavszint emelhető ki, emiatt mediterrán jellegű illetve ún. purinszegény ( húsfogyasztás, állati belsőségek, szardínia, hüvelyes zöldségek, alkohol fogyasztásának csökkentése, valamint aszpirin típusú gyógyszerek szedésének kerülése ) diéta tartása, majd 2 hónap múlva laborkontroll javasolt.”


Az orvos-beteg kapcsolat a bizalomra épül, ami meghatározza az egészségmegőrző munka sikerességét. Meggyőződésünk, hogy ezt a bizalmat elsősorban orvosaink hitelessége, szakértelme teremtheti meg, a vitán felül álló szakmai hozzáértés ezért nálunk minden orvos számára alapkövetelmény. A kiemelkedő színvonalat vezető orvosaink garantálják, akik szakterületük széles körben elismert specialistái.

Forduljon szakembereinkhez!

A hétszeres Superbrands-díjas Budai Egészségközpontban három helyszínen több mint 300 neves szakorvos magánrendelését keresheti fel mindegy 45 szakterületen. A személyre szabott ellátásról képzett, hosszú ideje együtt dolgozó szakembergárda gondoskodik. 20 év tapasztalatait és 300.000 ügyfelünk visszajelzéseit figyelembe véve folyamatosan azon dolgozunk, hogy a hozzánk fordulók számára igényeik és idejük tiszteletben tartásával a lehető leghatékonyabban szervezzük meg a gyógyító tevékenységet.

Gyakran ismételt kérdések