• Szolgáltatásaink
 • Árlista
 • Magunkról
 • Kapcsolat
 • Karrier
 • Telefon: (+36) 1 489-5200 | E-mail: info@bhc.hu
  language enmagyar
  Szakrendelések

  Gasztroenterológia-endoszkópia

  Tájékoztatjuk tisztelt pácienseinket, hogy jelen népegészségügyi helyzetben az endoszkópiás vizsgálatot negatív Covid-antigén gyorsteszt birtokában végezzük el.

  A Covid-antigén gyorstesztet a Budai Egészségközpont az endoszkópiás vizsgálaton résztvevő pácienseinek díjmentesen biztosítja.

  Az endoszkópos vizsgálatok a tápcsatorna (a nyelőcső, a gyomor és a nyombél, valamint a vastagbél) betegségeinek felismerésére és a szükséges szövettani mintavételre szolgálnak. A vizsgálatokat gasztroenterológus szakorvosaink végzik.

  Polipok eltávolítása - polipektómia

  A polipektómia egy endoszkópos műtéti megoldás, melynek során a vastagbélben növekedő polipok eltávolítására szolgál hasi műtét elkerülésével.

  endosc

  Az ellátás előjegyzés alapján történik, a Budai Egészségközpont Szakkórházában (1126 Budapest, Királyhágó u. 1-3). A kezelés előtt speciális előkészítés szükséges, melynek pontos betartása nélkül a beavatkozás nem végezhető el! A kórházi tartózkodás időtartama körülbelül 4-6 óra, egyes esetekben ennél hosszabb is lehet!

  Hogyan jelentkezzek endoszkópiára?

  Első lépésként mindenképpen kérjen időpontot és jelentkezzen be gasztroenterológiai szakorvosi vizsgálatra! Szakorvosunk részletesen kikérdezi és megvizsgálja Önt, majd szükség esetén további diagnosztikai eljárást javasol (ami nem csak tükrözéses vizsgálat lehet!).  

  Fontos, hogy ha szakorvosunk altatásos beavatkozást javasolt, azt megelőzően előkészítő vizsgálatokra is szükség van, melyről orvosunk tájékoztatja Önt.

  Tükrözéses (endoszkópos) vizsgálatot nem minden gasztroenterológus szakorvos végez, bejelentkezés előtt erről kérjük tájékozódjon a „Gasztroenterológia – endoszkópia” szakrendelések alodalon.

  Bejelentkezés, fizetés

  Kérjük, hogy telefonon, vagy személyesen a recepción kérjen időpontot a vizsgálatra. A megadott időpontban a Budai Egészségközpont Királyhágó utcai rendelőjében (Királyhágó utca 1-3, B épület földszint) kell jelentkeznie. A kezelés díját itt tudja befizetni. Lehetséges fizetési módokról itt tájékozódhat. Amennyiben szövettani mintavétel történik, annak árát a vizsgálat után tudja kifizetni pénztárunkban.

  Előkészület endoszkópiára

  • Gyomortükrözés előtt 6 órával már ne egyen, ne igyon!

  • Vastagbéltükrözés esetében a vizsgálatot megelőző napon csak folyékony étrendet tartson, rosttartalmú (zöldség, gyümölcs, hús), különösen apró magvas (kivi, paradicsom, szőlő, stb.) ételt már a vastagbéltükrözés előtti 3 napban ne egyen! Az Önnek felírt előkészítő oldatot a mellékelt útmutató szerint fogyassza el!

  • Elengedhetetlen gyógyszereit bármely endoszkópos vizsgálat előtt reggel, kevés vízzel vegye be!

  • Amennyiben vastagbéltükrözést végzünk, attól függetlenül, hogy azt altatásban vagy altatás nélkül végezzük, előre szükséges elvégeztetnie az alábbi vizsgálatokat: teljes vérkép, nátrium, kálium, vércukor, vércsoport ellenanyagvizsgálat, INR és EKG. Altatás esetén a helyszínen altatóorvosi vizsgálat történik. 

  Részletes tájékoztatónkat az endoszkópos vizsgálatokról itt olvashatja.

  Endoszkópos beavatkozás utáni teendők

  • Ha nyugtató injekciót kapott, a vizsgálat napján már nem vezethet.

  • Ha garatérzéstelenítésben részesült, a vizsgálat után egy óráig nem étkezhet.

  • Ételt, italt mértéktartóan fogyasszon a beavatkozás után!

  • Ha altatásban részesült, gyalogosan nem ajánlatos az utcán egyedül közlekednie. Kérjük, hogy hozzátartozó kíséretében, vagy taxival térjen haza. Az altatás utóhatása miatt leghamarabb csak 24 óra elteltével vehet részt aktívan az utcai forgalomban, dolgozhat gépen, fogyaszthat alkoholt, és tanácsos szerződést, megállapodást kötnie.

  • Szokatlan panaszok jelentkezhetnek közvetlenül a beavatkozás után, melyeket okozhatják például az érzéstelenítő-, vagy nyugtatószer iránti túlérzékenység, vagy az előkészítéssel összefüggő folyadékvesztés. Ilyenkor az Ön biztonsága érdekében kórházi megfigyelés válhat szükségessé, de ez általában néhány óránál nem tart tovább.

  • Amennyiben panaszai lassabban szűnnek, szükség esetén gondoskodni kell az Ön otthoni ellátásáról, ápolásáról.

  • Ha szükséges az otthoni fájdalomcsillapítás, akkor arra szokványos gyógyszerei alkalmasak, hacsak az altatóorvos egyéb készítményt nem ajánl.

  • Ha otthonában vérzést tapasztal, kérjük, hívja központi számunkat: 489 5212, mondja el a bejelentkező munkatársunknak, hogy kinél és milyen vizsgálaton vett részt, és hogy mi a pontos panasza. A hívást fogadó kolléga értesíti orvosát, aki rendelkezik a további teendőkről. Kérjük, hogy minden esetben adja meg pontosan nevét és elérhetőségét, amin vissza tudjuk hívni!

  • Amennyiben szövettani mintavétel történt a vizsgálat során, az eredmény visszaérkezését követően a kezelőorvos dönt a szükséges teendőkről.

  Polipectomia betegtájékoztató
  A polipectomia betegtájékoztató innen letölthető >>

  A cikk dr. Demeter Pál közreműködésével készült. 

  Gyakran ismételt kérdések

  Tájékoztatjuk, hogy amennyiben nem rendelkezik védettségi igazolvánnyal, a lefoglalt vizsgálatot megelőzően a helyszínen végzett előszűrő kérdőív kitöltése szükséges (triage), melynek pozitív eredménye esetén a Budai Egészségközpont jogosult az ellátás visszautasítására. A helyszíni előszűrő kérdőív megtekintéséhez kérjük kattintson ide

  Az NNK és az EMMI utasításai alapján, amennyiben nem rendelkezik védettségi igazolvánnyal és invazív beavatkozásra érkezik, aznapi negatív antigén gyorsteszt eredmény bemutatása szükséges. 16 éves kor alatti pácienseinktől invazív beavatkozás esetén aznapi negatív antigén gyorsteszt eredményt nem kérünk.

  Ha a páciens COVID-fertőzésre utaló tüneteket mutat, szakorvosi döntés alapján antigén gyorsteszt elvégzését kérhetjük érvényes védettségi igazolvány megléte esetén is.

    

  Forduljon szakembereinkhez!

  A hétszeres Superbrands-díjas Budai Egészségközpontban három helyszínen több mint 300 neves szakorvos magánrendelését keresheti fel mintegy 45 szakterületen. A személyre szabott ellátásról képzett, hosszú ideje együtt dolgozó szakembergárda gondoskodik. 20 év tapasztalatait és 330.000 ügyfelünk visszajelzéseit figyelembe véve folyamatosan azon dolgozunk, hogy a hozzánk fordulók számára igényeik és idejük tiszteletben tartásával a lehető leghatékonyabban szervezzük meg a gyógyító tevékenységet.

  Foglaljon időpontot hétköznap 08:00 - 20:00 között a +36 1 489-5200 számon!

    

  Tájékoztatás rendszerátállásról

  ×

  Üzemszünet október 14. 20:00-tól október 17. 24:00-ig. Részletek