A Budai Egészségközpont Budapest meghatározó magánegészségügyi intézménye, mely teljes körű, személyre szabott szolgáltatásait megbízható, hiteles partnerként nyújtja ügyfelei számára.

English

Allergológia

A telefonos szakorvosi konzultáció mellett az új hivatalos eljárásrendnek megfelelően ismét lehetőséget biztosítunk személyes vizsgálatokra is!

Foglaljon időpontot online, vagy hívja diszpécserszolgálatunkat hétköznap 08:00 - 20:00 között a 489-5200 számon!

Mi az allergológia?

Az allergológia az orvostudomány allergiás betegségek diagnosztikájával és kezelésével foglalkozó ága.

Az allergia túlérzékenységet jelent: az immunrendszer egy túlzott reakciója olyan anyagokra, melyek normális körülmények között semmilyen választ nem váltanak ki a szervezetből.

Az allergének a szervezetbe különböző módon juthatnak be: a légutakon, a bőrön és a tápcsatornán keresztül.

Milyen tünetekkel forduljunk allergológushoz?

 • rendszeres tüsszögés 
 • elhúzódó köhögés, száraz köhögés, improduktív köhögés
 • bőrpír, bőrkiütések, csalánkiütések, bőrviszketés, ekcéma
 • orrfolyás, orrviszketés
 • könnyezés, szemviszketés, kötőhártya-gyulladás
 • hasfájás, haspuffadás, hasmenés (ha panaszai gyakoriak, allergológus helyett gasztroenterológust keressen fel)

Milyen típusú allergiákat kezelünk?

 • Ételallergia és ételintolerancia, valamint laktózérzékenység és gluténérzékenység (cöliákia) gyanú - (gasztroenterológia)
 • Légúti allergia - (fül-orr-gégészet, tüdőgyógyászat)
 • Kontakt allergia - (bőrgyógyászat)

Milyen vizsgálati módszereket alkalmazunk?

 • Vérből végzett allergiavizsgálat
 • Prick teszt
 • Epicután teszt  
 • Légzésfunkció vizsgálat (spirometria) 
 • Mellkas röntgen

Milyen kezelési módszereket alkalmazunk?

 • a kiváltó ok, az allergén kerülése
 • gyógyszeres kezelés

A kiváltó ok kerülése sokszor nem rajtunk múlik, a gyógyszeres kezeléssel tüneti terápiát tudunk nyújtani. Az allergén immunterápia a kiváltó okot, a szervezet túlzó reakcióját képes megváltoztatni. Az immunterápia indikációjáról, a kezelés kivitelezéséről az Allergológiai Szakrendelésünkön kap részletes tájékoztatást. Szükség esetén a terápia beállítását, követését biztosítjuk.

Hogyan zajlik a kezelés?

Az allergiás betegségek kivizsgálása és kezelése komplex folyamat, sok esetben több szakma szoros együttműködését igénylő feladat.
A Budai Egészségközpontban bőrgyógyász, fül-orr-gégész, gasztroenterológus és tüdőgyógyász szakorvosok külön-külön, illetve szükség esetén együttesen nyújtanak segítséget az allergiás panaszok enyhítésében.

A cikk dr. Madarasi Anna közreműködésével készült. 

Forduljon szakembereinkhez!

A hétszeres Superbrands-díjas Budai Egészségközpontban három helyszínen több mint 300 neves szakorvos magánrendelését keresheti fel mindegy 45 szakterületen. A személyre szabott ellátásról képzett, hosszú ideje együtt dolgozó szakembergárda gondoskodik. 20 év tapasztalatait és 300.000 ügyfelünk visszajelzéseit figyelembe véve folyamatosan azon dolgozunk, hogy a hozzánk fordulók számára igényeik és idejük tiszteletben tartásával a lehető leghatékonyabban szervezzük meg a gyógyító tevékenységet.

Betegbiztonsági protokoll a Budai Egészségközpontban

Kiemelten fontosnak tartjuk pácienseink és az itt dolgozó szakemberek biztonságát, ezért Intézetünkben – a hatályban lévő aktuális rendelkezéseknek megfelelően – a koronavírus elleni védekezés számos formáját alkalmazzuk, melyekről részletesen EZEN a hivatkozáson olvashat.

A gyors ügyfélkiszolgálás érdekében új telefonvonalat biztosítunk koronavírus-teszt időpontfoglaláshoz: +36 1 999-1727
A fenti telefonszámon kollégáink kizárólag koronavírus-tesztre jegyzik elő tisztelt ügyfeleinket hétköznap 08:00 - 20:00 között.

A helyszíni előszűrés kérdőív letöltéséhez kérjük kattintson IDE!

Az EESZT-be történő jogszabályi előírások szerinti kötelező adatszolgáltatás érdekében, minden magyar állampolgárnál az ellátás megkezdésének alapfeltétele a TAJ megadása, valamint az Ön adatainak védelme érdekében a személyes adatainak hitelt érdemlő igazolása. Külföldi állampolgárok esetében amennyiben nem rendelkeznek TAJ-jal a külföldi úti okmány száma kerül rögzítésre.