A Budai Egészségközpont Budapest meghatározó magánegészségügyi intézménye, mely teljes körű, személyre szabott szolgáltatásait megbízható, hiteles partnerként nyújtja ügyfelei számára.

English

Szürke hályog

A szürke hályog

A szürke hályogban a szemlencse a külső szemlélő számára is elhomályosodik, elszürkül, az érintett személy látása elmosott, ködös lesz, a fény- és sötétség adaptáció romlik. Az orvostudományban használt görög szó, a cataracta (vízesés) ugyancsak jellemzi a betegséget. Az elváltozás lassan, évek során alakul ki, leggyakrabban 60 év felettiek érintettek.

 

A szürke hályog okai

A lencsehomály kialakulása az esetek túlnyomó részében ismeretlen okokra vezethető vissza. Ezek alkotják az időskori szürke hályogot. A fiatalabb korban jelentkező szürke hályog kialakulását elősegítik: ionizálós sugárzás, UV-sugárzás, cukorbetegség, vitiligo, bizonyos gyógyszerek (cortison), szemsérülések, magzati korban elszenvedett rózsahimlő fertőzés.

A szürke hályog kezelése

A diagnózist szemész erősíti meg, szemvizsgálat után a szürke hályog súlyossági fokának és az előnyök/hátrányok mérlegelése után ajánlhatja a műtéti megoldást. A műtét mára már rutin beavatkozásnak számít, mely során az elhomályosodott szemlencsét műlencsére cserélik.

A fenti leírás szerzői jogvédelem alatt áll, az azzal kapcsolatos jogok gyakorlására kizárólag a Budai Egészségközpont Kft. jogosult.Annak bárminemű felhasználása (így különösen másolása, további közzététele, stb.) kizárólag a Budai Egészségközpont Kft. előzetes írásbeli hozzájárulásával lehetséges.

Forduljon szakembereinkhez!

A hétszeres Superbrands-díjas Budai Egészségközpontban három helyszínen több mint 300 neves szakorvos magánrendelését keresheti fel mindegy 45 szakterületen. A személyre szabott ellátásról képzett, hosszú ideje együtt dolgozó szakembergárda gondoskodik. 18 év tapasztalatait és 300.000 ügyfelünk visszajelzéseit figyelembe véve folyamatosan azon dolgozunk, hogy a hozzánk fordulók számára igényeik és idejük tiszteletben tartásával a lehető leghatékonyabban szervezzük meg a gyógyító tevékenységet.

Kihez fordulhat?