A Budai Egészségközpont Budapest meghatározó magánegészségügyi intézménye, mely teljes körű, személyre szabott szolgáltatásait megbízható, hiteles partnerként nyújtja ügyfelei számára.

English

Magnéziumhiány

Magnéziumhiánynak a vérben fellépő alacsony magnéziumkoncentrációt nevezik. Az emberi szervezetben mintegy 25-30 gramm magnézium található, mely részben a csontokban, részben pedig az izom- és májsejtekben koncentrálódik. A napi ajánlott magnéziumbevitel felnőtt nők számára 300 mg, férfiak számára 350 mg, míg kismamák számára 450 mg. Gyermekeknél életkortól függően a szükséges mennyiség 50-250 mg között változik.

A magnéziumhiány okai

A magnéziumhiány kialakulásának lehetséges okai az egyoldalú táplálkozás, az időskori alacsony tápanyagbevitel, illetve a megnövekedett magnéziumigény. A megnövekedett szükségletet az erőteljes testi és szellemi igénybevétel, gyermekek esetében a gyors növekedés, valamint bizonyos betegségek okoznak, melynek során felborul a szervezet magnézium-háztartása (alkoholizmus, szívelégtelenség, szívritmuszavarmagas vérnyomás, migrén, asztma). Ide sorolható még a várandósság időszaka is, mely alatt a magnéziumpótlás csökkenti a spontán vetélés, a koraszülés, a fejődési rendellenességek és a terhességi szövődmények kockázatát. A magnéziumhiány ritka esetben genetikai okokra vezethető vissza. Ilyenkor a bélben való felszívódás, illetve a vesében történő magnézium visszaszívás problémája váltja ki a tüneteket.

A magnéziumhiány tünetei

magnéziumhiány

Az emberi szervezet negyedik legjelentősebb nyomeleme a magnézium, így annak hiánya számos tünetet idézhet elő: izomgörcs, (pl. vádli, illetve rágóizmok görcse, izomremegés), ingerlékenység, fáradtság, kimerültség, belső nyugtalanság, hideg lábfej, fejfájás, zajérzékenység, zavartság, megnövekedett alvásigény, szívdobogás, hátfájás, keringési zavarok, étvágytalanság.

A magnéziumhiány megelőzése

 A magnéziumhiány kiegyenlített táplálkozással megelőzhető. Magas magnéziumtartalmuk miatt ajánlatos a következő ételek fogyasztása: mandula, dió, mogyoró, zab korpa, paraj, fehér bab, halfélék.

A magnéziumhiány kezelése

A kezdeti stádiumban otthoni kezelés is lehetséges, magnéziumot tartalmazó készítmények szedésével. Amennyiben a magnéziumhiányos állapot tartósan fennáll, elengedhetetlen az orvosi konzultáció.

A fenti leírás szerzői jogvédelem alatt áll, az azzal kapcsolatos jogok gyakorlására kizárólag a Budai Egészségközpont Kft. jogosult. Annak bárminemű felhasználása (így különösen másolása, további közzététele, stb.) kizárólag a Budai Egészségközpont Kft. előzetes írásbeli hozzájárulásával lehetséges.

Forduljon szakembereinkhez!

A hétszeres Superbrands-díjas Budai Egészségközpontban három helyszínen több mint 300 neves szakorvos magánrendelését keresheti fel mindegy 45 szakterületen. A személyre szabott ellátásról képzett, hosszú ideje együtt dolgozó szakembergárda gondoskodik. 18 év tapasztalatait és 300.000 ügyfelünk visszajelzéseit figyelembe véve folyamatosan azon dolgozunk, hogy a hozzánk fordulók számára igényeik és idejük tiszteletben tartásával a lehető leghatékonyabban szervezzük meg a gyógyító tevékenységet.

Kihez fordulhat?

Betegbiztonsági protokoll a Budai Egészségközpontban

Kiemelten fontosnak tartjuk pácienseink és az itt dolgozó szakemberek biztonságát, ezért Intézetünkben – a hatályban lévő aktuális rendelkezéseknek megfelelően – a koronavírus elleni védekezés számos formáját alkalmazzuk, melyekről részletesen EZEN a hivatkozáson olvashat.

A gyors ügyfélkiszolgálás érdekében új telefonvonalat biztosítunk koronavírus-teszt időpontfoglaláshoz: +36 1 999-1727
A fenti telefonszámon kollégáink kizárólag koronavírus-tesztre jegyzik elő tisztelt ügyfeleinket hétköznap 08:00 - 20:00 között.

A helyszíni előszűrés kérdőív letöltéséhez kérjük kattintson IDE!

Az EESZT-be történő jogszabályi előírások szerinti kötelező adatszolgáltatás érdekében, minden magyar állampolgárnál az ellátás megkezdésének alapfeltétele a TAJ megadása, valamint az Ön adatainak védelme érdekében a személyes adatainak hitelt érdemlő igazolása. Külföldi állampolgárok esetében amennyiben nem rendelkeznek TAJ-jal a külföldi úti okmány száma kerül rögzítésre.